SASTOJCI
250 g Hurmi/datula bez kospica
150 ml Soka od narandze
150 g Oraha
200 g Zobenih pahuljica
3 kasike Tamnog kakaa u prahu
1 kasika Cimeta
Fil/Ganache
250 ml Slatkog vrhnja Dolcela
325 g Tamne cokolade
50 g Putera,sobna temperatura
Ostalo
oko 50-80 g borovnica
PRIRPEMA
U serpicu staviti hurme i dzus da kuha ono 4-5 minuta.
Istresti hurme u blender,dodati orahe,kakaao, cimet i izmiksati koju minutu da se dobije ujednacena smjesa.
Dodati zobene pahuljice i jos koju minutu miksati. Smjesa treba da moze da se oblikuje.Probajte,uzmete u ruku pa ako se napravi loptica a da se neljepi onda je smjesa spremna a ako se jos ljepi dodajte malo vise zobenih pahuljica.
Uzeti kalup za tart,pravougaoni duzine 30x10cm i malo ga uljem i urbus papirom pomastiti. Istresti smjesu pa rukama napraviti smjesu/crust da bude ravnomjerno rasporeden po kalupu.
Obloziti prozirnom folijom i staviti u zamrzivac nekoliko minuta dok nepripremite fil tj.ganache.
Ugrijati vrhnje pa posuti preko cokolade i polako mjesati da se cokolada istopi.
Dodati puter i izmjesati da se istopi.
Izvaditi kalup iz zamrzivaca i istresti cokoladu.
Poredati borovnice odmah po cokoladi i staviti u frizider preko noci.Sluziti sutradan.
Sljedeci dan rezati na trokutice i posluziti.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
250 g Hurmi/datula bez kospica
150 ml Soka od narandze
150 g Oraha
200 g Zobenih pahuljica
3 kasike Tamnog kakaa u prahu
1 kasika Cimeta
Fil/Ganache
250 ml Slatkog vrhnja Dolcela
325 g Tamne cokolade
50 g Putera,sobna temperatura
Ostalo
oko 50-80 g borovnica
PRIRPEMA
U serpicu staviti hurme i dzus da kuha ono 4-5 minuta.
Istresti hurme u blender,dodati orahe,kakaao, cimet i izmiksati koju minutu da se dobije ujednacena smjesa.
Dodati zobene pahuljice i jos koju minutu miksati. Smjesa treba da moze da se oblikuje.Probajte,uzmete u ruku pa ako se napravi loptica a da se neljepi onda je smjesa spremna a ako se jos ljepi dodajte malo vise zobenih pahuljica.
Uzeti kalup za tart,pravougaoni duzine 30x10cm i malo ga uljem i urbus papirom pomastiti. Istresti smjesu pa rukama napraviti smjesu/crust da bude ravnomjerno rasporeden po kalupu.
Obloziti prozirnom folijom i staviti u zamrzivac nekoliko minuta dok nepripremite fil tj.ganache.
Ugrijati vrhnje pa posuti preko cokolade i polako mjesati da se cokolada istopi.
Dodati puter i izmjesati da se istopi.
Izvaditi kalup iz zamrzivaca i istresti cokoladu.
Poredati borovnice odmah po cokoladi i staviti u frizider preko noci.Sluziti sutradan.
Sljedeci dan rezati na trokutice i posluziti.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar