SASTOJCI
za 2 kore
10 belanaca
300 gr secera
200 gr mlevenih oraha
3 kasike brasna
za 2 kore
10 belanaca
300 gr secera
200 gr mlevenih oraha
3 kasike brasna
za fil
600 ml mleka
10 zumanaca
18 kasika secera
1 puding od vanile
250 gr maslaca ili margarina
100 gr zele-bombona
100 gr cokolade za kuvanje
oko 40 komada Petit keksa
250 ml slatke pavlake
sok ili crna kafa kuvana
600 ml mleka
10 zumanaca
18 kasika secera
1 puding od vanile
250 gr maslaca ili margarina
100 gr zele-bombona
100 gr cokolade za kuvanje
oko 40 komada Petit keksa
250 ml slatke pavlake
sok ili crna kafa kuvana
PRIPREMA
Priprema kora
Umutiti penasto 5 belanaca, dodati 150 gr secera, onda lagano kasikom dodati 100 gr mlevenih oraha, 1,5 kasiku brasna i nezno izmesati. Peci na pek-papiru na 180 stepeni 35 minuta. Tako napraviti jos jednu koru.
Priprema kora
Umutiti penasto 5 belanaca, dodati 150 gr secera, onda lagano kasikom dodati 100 gr mlevenih oraha, 1,5 kasiku brasna i nezno izmesati. Peci na pek-papiru na 180 stepeni 35 minuta. Tako napraviti jos jednu koru.
Za fil
Ukuvati u 600 ml mleka i 18 kasika secera, 10 zumanaca i jedan puding. U ohladjen fil umesati izmiksan maslac i sve dobro sjediniti. Podeliti fil na dva jednaka dela. U jedan deo dodati sitno iseckane zele-bombone,a u drugi istopljenu cokoladu.
Ukuvati u 600 ml mleka i 18 kasika secera, 10 zumanaca i jedan puding. U ohladjen fil umesati izmiksan maslac i sve dobro sjediniti. Podeliti fil na dva jednaka dela. U jedan deo dodati sitno iseckane zele-bombone,a u drugi istopljenu cokoladu.
Slaganje torte
kora, pola zutog fila, red Petit keksa umocenog u sok ili crnu kafu (preferiram crnu kafu), drugi deo zutog fila, kora, pola cokoladnog fila, red Petit keksa, drugi deo cokoladnog fila, umucena slatka pavlaka.
kora, pola zutog fila, red Petit keksa umocenog u sok ili crnu kafu (preferiram crnu kafu), drugi deo zutog fila, kora, pola cokoladnog fila, red Petit keksa, drugi deo cokoladnog fila, umucena slatka pavlaka.
POSLUZIVANJE
Tortu ostaviti par sati ili preko noci u frizideru da keks omeksa i fil stegne, da se sve fino poveze.
Uzivajte u kafici i parcetu ove zaista ukusne torte.
Tortu ostaviti par sati ili preko noci u frizideru da keks omeksa i fil stegne, da se sve fino poveze.
Uzivajte u kafici i parcetu ove zaista ukusne torte.
Prijatno!
http://hotgamecritics.blogspot.ba/
Nema komentara:
Objavi komentar