četvrtak, 25. svibnja 2017.

Francuska pita.



Ovaj desert je sa sastojcima i načinom pripreme vrlo jednostavan.
Sastojci
žuti biskvit –
150 g margarina – 150 g šećera – 150 g brašna – 7 žumanjaka – pola praška za pecivo – 1 vanilij šećer
crni biskvit –
7 bjelanjaka – 150 g šećera – 150 g oraha – 100 g čokolade za kuhanje – pola praška za pecivo
glazura –
100 g čokolade za kuhanje – 50 g margarina – 3 kašike vode – 3 kašike ulja
Priprema
– u dvije posude za miješanje razdvojiti žumanjke od bjelanjaka
– u posudu sa žumanjcima dodati šećer,vanilij šećer i sve izmješati
– dodati margarin, ponovo mješati
– prašak za pecivo izmješati sa brašnom
– potom sastaviti i izmješati sa tjestom
– za crnu koru u bjelanjke dodati šećer i izmješati do pjenušanja
– u orahe umiješati prašak za pecivo
– orahe dodati u šlag i sve ručno izmješati
– dodati rastopljenu čokoladu i sve ponovo ručno izmješati
– tepsiju za pečenje namazati maslacem i posuti sa malo brašna
– prvo izliti tjesto za žutu koru potom za crnu
– peći u zagrijanoj pećnici na 160°C oko 40 min.
– kolač malo ohladiti
– za preliv rastopiti
margarin,dodati 3 kašike vode,3 kašike i 100 g čokolade za kuhanje
– preliti kolač sa čokoladnom glazurom
– posuti malo mljevenih oraha
uspješnu pripremu vam želim
IZVOR:coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar