srijeda, 27. rujna 2017.

BEČKI KOLAČ: Prava čokoladno – kremasta fantazija!



Sastojci:
Kore:
– 100 g maslaca
– 150 g čokolade
– 100 g šećera u prahu
– 2 žlice brašna
– 4 jaja
Fil:
– 350 g čokolade
– 500 ml slatkog vrhnja
– 3 žlice ruma
– 3 žlice šecera u prahu
Ukrašavanje:
– 50 g čokolade
– 1 žlica ulja
Priprema
Umutiti maslac i šecer u prahu. Dodati jedno po jedno žumance, brašno i otopljenu čokoladu. Dobro izmiješati. Na kraju dodati čvrst snijeg od bjelanaca i lagano izmiješati varjačom.
Veliki pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smjesu i peći na 200 °C oko 30 minuta. Ohlađenu koru presjeći na pola.
Čokoladu izlomiti na manje komade, pomiješati sa slatkim vrhnjem i kuhati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa. Fil ostaviti da se hladi u frižideru 2 sata.
U ohladjeni fil dodati šećer u prahu i mutiti dok se ne dobije čvrst šlag. Na kraju dodati rum i još malo mutiti.
Na tacnu staviti jednu koru, premazati je filom, prekriti drugom korom i ukrasiti otopljenom čokoladom.
Izvor: gasstrocity.blog.rs

Nema komentara:

Objavi komentar