ponedjeljak, 18. rujna 2017.

Prirodni lijek protiv kožnih bolesti!



Fitoterapija kod svih bolesti preporučuje biljke koje čiste krv i jetru, jer se time čisti i koža
U današnje vrijeme dosta ljudi pogođeno je različitim kožnim tegobama koje variraju od lakših ekcema do težih tegoba poput psorijaze. Neki od najčešćih uzroka kožnih bolesti su stres (potisnute emocije, ljutnja), zagađenja iz okoliša, hormonalni problemi, hrana koja je genetski tretirana i bogata umjetnim hormonima.
Takva stanja kože mogu se ublažiti čak i eliminirati promjenom životnog stila koji uključuje više tjelovježbe i opuštanja, pravilnu prehranu uz više svježeg voća i povrća (sokovi i smoothiji) te konzumaciju ljekovitog bilja.
S obzirom na to da priroda krije lijek za svaku bolest, postoje i potpuno prirodna rješenja za kožne probleme. Tako su dugogodišnjim iskustvom travara osmišljene jedinstvene recepture koje su vrlo učinkovite u tretiranju bolesti poput ekcema, akni, dermatitisa, osipa, kožnih alergija, psorijaze i sl.
Recept za dermalni eliksir
Slijedi jedna od najdjelotvornijih receptura, a može se piti kod bilo koje vrste kožnih bolesti: Pomiješajte jednake dijelove lišća oraha, kore hrasta i vrbe te koprive i nevena. Uzmite 3 čajne kašičice dobivene mješavine i prelijte ih sa 7 dl kipuće vode. Prekrijte ih te nakon 30 minuta procijedite. Pijte 3 puta na dan pola sata prije obroka.
Ovaj čaj pomaže u smanjivanju iritacija, crvenila, upala, svrbeža i bolova. Da biste vidjeli rezultate, budite redovni i uporni u ispijanju ovog napitka. Sve sastojke možete nabrati sami ili ih kupiti u apotekama, tržnicama i trgovinama zdrave hrane.
Najvažnija karakteristika svih ovih sastojaka, odnosno biljaka je njihovo snažno antiupalno i pročišćavajuće djelovanje. Fitoterapija inače kod svih bolesti preporučuje biljke koje čiste krv i jetru jer se time čisti i koža, ubrzava ozdravljenje te smanjuje rizik od povratka bolesti. Zato su sve biljke u ovom čaju popularne u fitoterapiji, a njihovo ljekovito djelovanje dokazano je višestoljetnom tradicijom.
Ljekovito bilje
Kopriva je bogat izvor minerala kalija, kalcija, željeza, fosfora, magnezija, natrija, vitamina C, B2, B5 i K. Sadrži sekretin koji je najbolji stimulans želučanih žlijezda, crijeva, jetre, gušterače i žučne kesice. Bogatstvo željezom čini je dragocjenom za stvaranje crvenih krvnih zrnaca, a time i za dobru opskrbu kisikom.
Kopriva jača organizam i čisti krv. Sadrži kvercetin – snažni antioksidans i antihistaminik koji smanjuje jake upale. Upravo sama kopriva lijek je za kožnu bolest koprivnjaču (urtikariju) i za druge osipe te kožne alergijske reakcije. Kopriva se bere u rano proljeće dok je mlada. Lišće oraha ima snažno antiupalno svojstvo i tradicionalno se koristi kod kožnih bolesti.
(raceptiza10.website)

Nema komentara:

Objavi komentar