petak, 15. rujna 2017.

TORTA OD KEKSA I KOKOSA!



Još jedana od mojih kreacija – Njami!
SASTOJCI
ZA PODLOGU OD KEKSA
160 gr Petit Beurre keksa
100 gr kokosa
50 gr maslaca
2 žlice meda
1 dl mlijeka
ZA KREMU OD KOKOSA
1 l mlijeka
100 gr škrobnog brašna
100 gr kokosa
100 gr šećera u prahu
1 vrećica želatine u prahu
PRIPREMA
PODLOGA
Kekse samljeti, pomiješati ih sa kokosom, rastopljenim maslacem, mlijekom i medom.
Kalup za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje, pa staviti masu na dno i poravnati. Staviti u frižider da se stisne.
KREMA
Pomiješati šećer u prahu i škrobno brašno, dodati dovoljno mlijeka da dobijemo gustu kašu bez
grudica, pa kasnije još malo razrijediti mlijekom.
Ostatak mlijeka i kokosovo brašno zakuhati, pa uz stalno mješanje dodati smjesu škrobnog brašna i šećera. Kuhati uz stalno mješanje par minuta, dok se ne zgusne.
Želatinu pomiješati sa 4 žlice vode i ostaviti da nabubri. Otopiti ju, pa dodati malo kreme i dobro izmiješati, da smjesa bude homogena. Dodati mješavinu želatine i kreme u ostatak kreme i dobro izmiješati.
Kad krema postane mlaka, izliti je u kalup na podlogu od keksa i ostaviti u frižideru par sati da se stegne.
Posluživanje
NAPOMENA
Krema će nekome možda biti premalo slatka, slobodno dodajte više šećera!
IZVOR:coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar