Još jedana od mojih kreacija – Njami!
SASTOJCI
ZA PODLOGU OD KEKSA
160 gr Petit Beurre keksa
100 gr kokosa
50 gr maslaca
2 žlice meda
1 dl mlijeka
SASTOJCI
ZA PODLOGU OD KEKSA
160 gr Petit Beurre keksa
100 gr kokosa
50 gr maslaca
2 žlice meda
1 dl mlijeka
ZA KREMU OD KOKOSA
1 l mlijeka
100 gr škrobnog brašna
100 gr kokosa
100 gr šećera u prahu
1 vrećica želatine u prahu
1 l mlijeka
100 gr škrobnog brašna
100 gr kokosa
100 gr šećera u prahu
1 vrećica želatine u prahu
PRIPREMA
PODLOGA
Kekse samljeti, pomiješati ih sa kokosom, rastopljenim maslacem, mlijekom i medom.
Kalup za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje, pa staviti masu na dno i poravnati. Staviti u frižider da se stisne.
PODLOGA
Kekse samljeti, pomiješati ih sa kokosom, rastopljenim maslacem, mlijekom i medom.
Kalup za tortu (26 cm) obložiti papirom za pečenje, pa staviti masu na dno i poravnati. Staviti u frižider da se stisne.
KREMA
Pomiješati šećer u prahu i škrobno brašno, dodati dovoljno mlijeka da dobijemo gustu kašu bez
grudica, pa kasnije još malo razrijediti mlijekom.
Ostatak mlijeka i kokosovo brašno zakuhati, pa uz stalno mješanje dodati smjesu škrobnog brašna i šećera. Kuhati uz stalno mješanje par minuta, dok se ne zgusne.
Želatinu pomiješati sa 4 žlice vode i ostaviti da nabubri. Otopiti ju, pa dodati malo kreme i dobro izmiješati, da smjesa bude homogena. Dodati mješavinu želatine i kreme u ostatak kreme i dobro izmiješati.
Kad krema postane mlaka, izliti je u kalup na podlogu od keksa i ostaviti u frižideru par sati da se stegne.
Pomiješati šećer u prahu i škrobno brašno, dodati dovoljno mlijeka da dobijemo gustu kašu bez
grudica, pa kasnije još malo razrijediti mlijekom.
Ostatak mlijeka i kokosovo brašno zakuhati, pa uz stalno mješanje dodati smjesu škrobnog brašna i šećera. Kuhati uz stalno mješanje par minuta, dok se ne zgusne.
Želatinu pomiješati sa 4 žlice vode i ostaviti da nabubri. Otopiti ju, pa dodati malo kreme i dobro izmiješati, da smjesa bude homogena. Dodati mješavinu želatine i kreme u ostatak kreme i dobro izmiješati.
Kad krema postane mlaka, izliti je u kalup na podlogu od keksa i ostaviti u frižideru par sati da se stegne.
Posluživanje
NAPOMENA
Krema će nekome možda biti premalo slatka, slobodno dodajte više šećera!
NAPOMENA
Krema će nekome možda biti premalo slatka, slobodno dodajte više šećera!
IZVOR:coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar