Sastojci 16 osoba
za koru
12 jaja
12 kasika sećera
12 kasika brasna
prasak za pecivo
3kasike kakao
900ml mlijeka
2 puding vanilija
150 gr maslac
5 kasika secera za puding
100 gr sećer u prahu
400 ml vrhnje za slag
5 kasika kokos
5 kasika ljesnjak
3 table cokolade
kesica ljesnjak karamela
3 kasike slatko vrhnje
100 gr sjeckani ljesnjak
Priprema
1.
priprema kora
umutiti bjelanca u cvrst snijeg ,postepeno dodavati sećer.u cvrst snijeg dodavati jedno po jedno zumance ,i na kraju lagano dodati brasno sa praskom za pecivo.Rernu zagrijati na 180.kalup promjera 24 podmazati maslacem i posuti brasnom.Smjesu podijeliti na 2 dijela,a u drugi dodati kakao.peći 20-tak minuta,i prerezati kore na po 2 dijela
2.
Fil
800 ml mlijeka staviti da zavri,u ostatak mlijeka pomijesati puding i 5 kasika sećera,pripremiti po uputama.Umutiti omekšao maslac sa šećerom u prahu,pa dodati ohlađenom pudingu,dodati i umućeno vrhnje.Smjesu podijeliti na 2 dijela,tako da u 1/3 ide 5 kasika kokosa,a u 2/3 istopljena cokolada i ljesnjak
3.
Redati bijelu koru crni fil,crnu koru bijeli fil…na zanju koru staviti ljesnjak i preliti karamelom
4.
Karamele istopiti sa 3 kasike slatkog vrhnja
IZVOR:coolinarika.com
za koru
12 jaja
12 kasika sećera
12 kasika brasna
prasak za pecivo
3kasike kakao
900ml mlijeka
2 puding vanilija
150 gr maslac
5 kasika secera za puding
100 gr sećer u prahu
400 ml vrhnje za slag
5 kasika kokos
5 kasika ljesnjak
3 table cokolade
kesica ljesnjak karamela
3 kasike slatko vrhnje
100 gr sjeckani ljesnjak
Priprema
1.
priprema kora
umutiti bjelanca u cvrst snijeg ,postepeno dodavati sećer.u cvrst snijeg dodavati jedno po jedno zumance ,i na kraju lagano dodati brasno sa praskom za pecivo.Rernu zagrijati na 180.kalup promjera 24 podmazati maslacem i posuti brasnom.Smjesu podijeliti na 2 dijela,a u drugi dodati kakao.peći 20-tak minuta,i prerezati kore na po 2 dijela
2.
Fil
800 ml mlijeka staviti da zavri,u ostatak mlijeka pomijesati puding i 5 kasika sećera,pripremiti po uputama.Umutiti omekšao maslac sa šećerom u prahu,pa dodati ohlađenom pudingu,dodati i umućeno vrhnje.Smjesu podijeliti na 2 dijela,tako da u 1/3 ide 5 kasika kokosa,a u 2/3 istopljena cokolada i ljesnjak
3.
Redati bijelu koru crni fil,crnu koru bijeli fil…na zanju koru staviti ljesnjak i preliti karamelom
4.
Karamele istopiti sa 3 kasike slatkog vrhnja
IZVOR:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar