Sastojci
Ganache:
140 gr tamne cokolade sa 52 % kakaa
250 ml vrhnja za slag Dukat
1 zlica ruma
Kokos – bjelanjci biskvit:
Salica — 250 ml
1 1/2 salica kokosa
2/3 salice secera
2 zlice brasna
1/4 zlicice soli
6 velikih bjelanjaka
Glazura:
340 gr tamne cokolade 60 % kakaa
250 ml vrhnja za slag Dukat
2 zlice ruma
Priprema
1.
Biskvit:
Pecnica na 160 stupnjeva.
Veliki pleh iz pecnice premazite margarinom stavite papir za pecenje, pa po zelji opet malo premazite margarinom i pospite ostrim brasnom. Tako sam ja radila da mi se ne zalijepi biskvit.
Pomijesajte suhe sastojke — kokos, brasno, 1/3 salice secera i sol.
Dobro istucite bjelanjke, pa dodajte u 2 – 3 navrata ostatak secera i dobro izmiksajte dok bjelanjci ne postanu cvrsti i sjajni…. 10 – tak minuta miksanja.
Pomocu pjenjace lagano umijesajte pripremljene suhe sastojke.
Pecite oko 25 minuta.
Ohladite biskvit.
2.
Ganache:
Vazno je napomenuti da ganache kremu treba napraviti barem 6 sati ranije kako bi se ohladila i stisnula.
Cokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari. Za to vrijeme zagrijte vrhnja za slag do vrenja, pa prelijte preko otopljene cokolade. Sve dobro promijesajte dok se ne sjedini i postene glatka krema. Dodajte zlicu ruma i jos malo promijesajte. Ohladite.
Kad se ohladi izmiksajte s mikserom. Dobiti cete pjenastu cokoladnu kremu.
3.
Glazura:
Glazuru napravite nekih sat vremena prije nego sta cete je nanositi na kolac. Brzo se stisce.
Priprema se isto kao i ganache….
Cokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari. Vrhnje zagrijte do vrenja, pa prelijte preko otopljene cokolade. Sve dobor promijesajte, pa dodajte rum.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
4.
Slaganje:
Ohladjeni biskvit podijelite na 3 jednaka dijela.
Prvu koru premazite tucenom ganache kremom, pa stavite koru opet ganache i zavrsite sa korom. Cijeli kolac pemazite glazurom od cokolade. Ohladite i uzivajte….:)))
5.
Izvor uz neke moje izmjene: http://www.bonappetit.com/recipes/2004/12/coconut_chocolate_marjolaine
Napomena:
Ja sam koru od bjelanjaka i ganache kremu napravila dan ranije. :))
6.
Ukoliko ne znate sto biste sa zutanjcima nasa kuma Dvazen se sjetila kako napraviti zutu kremu, pa evo mali dodatak kako je zutanjke iskoristila Dvazen…. i kaze da je ispalo super!
Umutite zutanjke sa 100 gr secera i jednom zlicom gustina. 300 ml mlijeka zakuhajte, pa umijesajte smjesu od zutanjaka, secera i gustina. Mijesajte dok se ne zgusne, kao da radite puding. U mlako umijesajte 100 gr maslaca i namazite kore! I naravno uzivajte u ovoj verziji od Dvazen! Hvala kumooooo! :))
http://www.coolinarika.com/
Ganache:
140 gr tamne cokolade sa 52 % kakaa
250 ml vrhnja za slag Dukat
1 zlica ruma
Kokos – bjelanjci biskvit:
Salica — 250 ml
1 1/2 salica kokosa
2/3 salice secera
2 zlice brasna
1/4 zlicice soli
6 velikih bjelanjaka
Glazura:
340 gr tamne cokolade 60 % kakaa
250 ml vrhnja za slag Dukat
2 zlice ruma
Priprema
1.
Biskvit:
Pecnica na 160 stupnjeva.
Veliki pleh iz pecnice premazite margarinom stavite papir za pecenje, pa po zelji opet malo premazite margarinom i pospite ostrim brasnom. Tako sam ja radila da mi se ne zalijepi biskvit.
Pomijesajte suhe sastojke — kokos, brasno, 1/3 salice secera i sol.
Dobro istucite bjelanjke, pa dodajte u 2 – 3 navrata ostatak secera i dobro izmiksajte dok bjelanjci ne postanu cvrsti i sjajni…. 10 – tak minuta miksanja.
Pomocu pjenjace lagano umijesajte pripremljene suhe sastojke.
Pecite oko 25 minuta.
Ohladite biskvit.
2.
Ganache:
Vazno je napomenuti da ganache kremu treba napraviti barem 6 sati ranije kako bi se ohladila i stisnula.
Cokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari. Za to vrijeme zagrijte vrhnja za slag do vrenja, pa prelijte preko otopljene cokolade. Sve dobro promijesajte dok se ne sjedini i postene glatka krema. Dodajte zlicu ruma i jos malo promijesajte. Ohladite.
Kad se ohladi izmiksajte s mikserom. Dobiti cete pjenastu cokoladnu kremu.
3.
Glazura:
Glazuru napravite nekih sat vremena prije nego sta cete je nanositi na kolac. Brzo se stisce.
Priprema se isto kao i ganache….
Cokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari. Vrhnje zagrijte do vrenja, pa prelijte preko otopljene cokolade. Sve dobor promijesajte, pa dodajte rum.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
4.
Slaganje:
Ohladjeni biskvit podijelite na 3 jednaka dijela.
Prvu koru premazite tucenom ganache kremom, pa stavite koru opet ganache i zavrsite sa korom. Cijeli kolac pemazite glazurom od cokolade. Ohladite i uzivajte….:)))
5.
Izvor uz neke moje izmjene: http://www.bonappetit.com/recipes/2004/12/coconut_chocolate_marjolaine
Napomena:
Ja sam koru od bjelanjaka i ganache kremu napravila dan ranije. :))
6.
Ukoliko ne znate sto biste sa zutanjcima nasa kuma Dvazen se sjetila kako napraviti zutu kremu, pa evo mali dodatak kako je zutanjke iskoristila Dvazen…. i kaze da je ispalo super!
Umutite zutanjke sa 100 gr secera i jednom zlicom gustina. 300 ml mlijeka zakuhajte, pa umijesajte smjesu od zutanjaka, secera i gustina. Mijesajte dok se ne zgusne, kao da radite puding. U mlako umijesajte 100 gr maslaca i namazite kore! I naravno uzivajte u ovoj verziji od Dvazen! Hvala kumooooo! :))
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar