SASTOJCI
ŠARE NA ROLADI:
1 bjelanjak
30 gr šećera
40 gr brašna
20 gr omekšalog maslaca
BISKVIT:
4 jaja
½ šalice šećera
60 gr otopljenog maslaca
½ šalice brašna
¼ šalice kakao praha
prstohvat soli
GANACHE KREMA:
200 gr bijele čokolade
200 ml šlaga
1 bjelanjak
30 gr šećera
40 gr brašna
20 gr omekšalog maslaca
BISKVIT:
4 jaja
½ šalice šećera
60 gr otopljenog maslaca
½ šalice brašna
¼ šalice kakao praha
prstohvat soli
GANACHE KREMA:
200 gr bijele čokolade
200 ml šlaga
ČOKOLADNE ŠARE
1. U maloj zdjelici mikserom izmješajte bjelanjak s brašnom, maslacem i šećerom.
2. Ukoliko se odlučite raditi uzorke u boji, podijelite smjesu i obojajte u željenu boju, naravno jestivim bojama.
3. Na tepsiju za pečenje (moja je promjera 33 x 34 cm) postavite masni papir, te razmažite smjesu do polovine tepsije, može i malo više. Nije potrebno raditi uzorke po cijeloj površini jer se svejedno sve srola u roladu.
4. Sa rebrastim češljem za ukrašavanje povlačite po smjesi, da bi dobili prugaste tragove. Tako sam ja radila, a vi naravno možete po želji.
3. Na tepsiju za pečenje (moja je promjera 33 x 34 cm) postavite masni papir, te razmažite smjesu do polovine tepsije, može i malo više. Nije potrebno raditi uzorke po cijeloj površini jer se svejedno sve srola u roladu.
4. Sa rebrastim češljem za ukrašavanje povlačite po smjesi, da bi dobili prugaste tragove. Tako sam ja radila, a vi naravno možete po želji.
5. Stavite cijelu tepsiju sa uzorkom u zamrzivač barem 15 minuta, da se dobro stisne i održi čvrstinu kada se bude izlijevao biskvit preko šara.
6. Ako se odlučite za neku drugu varijantu šaranja, sliku postavite ispod masnog papira tako će se prozirati i moći ćete crtati, a prije preljevanja smjese za biskvit izvadite sliku postavljenu ispod masnog papira.
GANACHE SA BIJELOM ČOKOLADOM
6. Ako se odlučite za neku drugu varijantu šaranja, sliku postavite ispod masnog papira tako će se prozirati i moći ćete crtati, a prije preljevanja smjese za biskvit izvadite sliku postavljenu ispod masnog papira.
GANACHE SA BIJELOM ČOKOLADOM
1. Ukoliko ste se odlučili za ovu kremu, bilo bi dobro pripremiti ju prvu da se hladi dok pripremate ostalo.
2. Šlag stavite na vatru, ali nije potrebno da prokuha, već da ostvari temperaturu do samog vrenja zbog čokolade.
3. Prelijte preko iskidane čokolade i laganim pokretima miješajte sve dok se ne istopi.
2. Šlag stavite na vatru, ali nije potrebno da prokuha, već da ostvari temperaturu do samog vrenja zbog čokolade.
3. Prelijte preko iskidane čokolade i laganim pokretima miješajte sve dok se ne istopi.
4. Možete smjesu staviti u frižider da se stisne dok pripremate ostalo.
5. Kada se ohladi i malo stisne, možete premazati biskvit.
DEKORIRANJE BISKVITA
5. Kada se ohladi i malo stisne, možete premazati biskvit.
DEKORIRANJE BISKVITA
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. U bjelanjke dodajte prstohvat soli i izradite ga u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom.
4. Žumanjcima dodajte otopljeni maslac, brašno i kakao.
5. Na kraju lagano kuhačom umiješajte izrađene bjelanjke.
2. U bjelanjke dodajte prstohvat soli i izradite ga u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom.
4. Žumanjcima dodajte otopljeni maslac, brašno i kakao.
5. Na kraju lagano kuhačom umiješajte izrađene bjelanjke.
6. Pripremljenu smjesu za biskvit salijte što brže i u što manje poteza preko zamrznutih šara.
7. Biskvit pecite na 200 stupnjeva 10 minuta, pazite da se ne presuši inače zna pucati kod rolanja.
8. Papir za pečenje posipajte šećerom u prahu i čim izvadite pečeni biskvit prebacite ga na taj papir.
9. Skinite masni papir sa površine biskvita, ostavite da se ohladi.
9. Skinite masni papir sa površine biskvita, ostavite da se ohladi.
10. Papir koji ste skinuli, potrebno je da ga okrenete na suprotnu stranu (gdje nema tragova biskvita), postavite ga na biskvit i sve zajedno okrenite, tako da vam ostane okrenuta površina bez šara.
11. Premažite biskvit sa kremom i srolajte.
SAVJET:
1. Ukoliko niste sigurni koje šalice koristiti, možete one od 200 ml.
1. Ukoliko niste sigurni koje šalice koristiti, možete one od 200 ml.
http://svirecepti123.info
Nema komentara:
Objavi komentar