nedjelja, 11. ožujka 2018.

SNIKERS ROLADA



SNIKERS ROLADA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI. Ako volite okus snikers čokoladica šanse nema da vam se ovaj kolač ne svidi, tako kremast i ukusan kao ni jedan drugi,okus čokolade, karamela, kikiriki putera, svaki zalogaj čisti užitak..
Sastojci
BISKVIT
8 velikih jaja
135g šećera
prstohvat soli
2 žlice kave/vode
1 žličica ekstrakta vanilije
40g kakao praha
KIKIRIKI KREMA
55g krem sira
85g maslaca od kikirikija
125g šećera u prahu
7 žlica slatkog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
100g sitno nasjeckanih mini snickersa
ČOKOLADNA KREMA
250g čokolade
300ml slatkog vrhnja
DEKORACIJA
cca 50g čokolade
100g nasjeckanih mini snickersa
Priprema
1.
Prije pripreme biskvita, upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Tepsiju ( 30×40 ) premažite uljem ili maslacem, te stavite papir za pečenje kojeg još dodatno premažite s malo maslaca i pospite otprilike jednom žlicom kakao praha.
2.
Koristeći ručni mikser umutite žumanjke s šećerom najvećom brzinom dok smjesa ne postane gusta i blijedo žuta. Nakon toga joj dodajte 2 žlice kakaa, sol, kavu i ekstrakt vanilije. Još jednom sve izmiksajte dok se sastojci dobro ne povežu. Očistite mikser, a zatim utucite i bjelanjke dok ne postanu čvrsti. Lagano umiješajte dio po dio utučenih bjelanjaka prvoj smjesi. Ravnomjerno rasporedite tijesto u tepsiji te ga pecite na 180 stupnjeva 20 minuta. Znati ćete da je biskvit gotov, ako se nakon laganog dodira polako vrati na početnu visinu.
3.
Čistu kuhinjsku krpu pospite s 40g kakao praha. Nakon što izvadite biskvit iz pećnice, ohladite ga nekoliko minuta i nožem odvojite rubove, a zatim ga oprezno prebacite na kuhinjsku krpu te uklonite papir za pečenje. Pažljivo ga zarolajte zajedno s krpom i ostavite ga da se u potpunosti ohladi.
4.
Kremu pripremite dok se biskvit peče. Izmiksajte krem sir s maslacem od kikirikija, a zatim dodajte šećer u prahu i dobro promiješajte dok se sve ne poveže. Dodajte ekstrakt vanilije i polovično utučeno slatko vrhnje te još jednom izmiksajte dok ne dobijete željenu gustoću. Na samom kraju pripreme umiješajte 100g sitno isjeckanih mini snickers čokoladica i stavite prvu kremu u hladnjak dok pripremate čokoladnu kremu.
5.
Čokoladu nasjeckajte što sitnije, a vrhnje zagrijete gotovo do vrenja. Prelijte čokoladu vrhnjem i dobro promiješajte dok se sva čokolada ne otopi i sve ne sjedini. Ohladite do sobne temperature, a zatim stavite u hladnjak. Dok se hladi pripremite ostatak, a kada se ohladi izmiksajte kremu električnim mikserom dok ne postane čvrsta te njom premažite rolat.
6.
Kada ste sve pripremili polako odrolajte roladu i na nju nanesite kremu, a pritom ostavite nenamazan mali dio uz rubove. Zarolajte ju ponovo, a stranu gdje je biskvit završio stavite na podlogu. Premažite ju s čokoladnom kremom, a zatim prelijte rastopljenom kuvertira čokoladom i pospite preostalim snickersom.
Umjesto čokoladne kreme možete roladu preliti i čokoladnim ganacheom.

senzacionalno.online

Nema komentara:

Objavi komentar