četvrtak, 16. ožujka 2017.

Becki kolac sa jabukama!



Sastojci
 6 osoba
Za podlogu!
200 gr brasna
1 jaje
100 gr secera
125 gr maslaca
1 kasikica praska za pecivo
2 kasike krusnih mrvica
Biskvit sa jabukama
6 vecih jabuka
125 gr maslaca
125 gr secera
1 jaje
100 gr brasna
2.5 dl slatkog vrhnja
1 kasika ribane korice limuna
1 kasikica cimeta
50 gr listica badema
Priprema
1. Modlu promjera 26 cm. podmazite sa malo masnoce i pospite kasikom krusnih mrvica.
2. U posudu prosijte brasno,prasak za pecivo,dodajte maslac,jaje i secer i umjesite tjesto.Odmah ga razvucite i stavite u modlu,tako da vam na rubovima tjesto bude oko 5 cm. visine!Izbodite viljuskom i pospite drugom kasikom krusnih mrvica!
3. Jabuke ogulite ocistite i isjecite na cetiri djela.Preporucujem da ih stavite u hladnu vodu sa malo limunovog soka da vam ne pocrne dok pravite biskvit!
4. Za biskvit pjenasto umutite omeksali maslac sa secerom,dodajte jaje,miksajte jos malo,pa dodajte limunovu koricu,prosijano brasno.Sve izmjesajte dobro,pa dodajte izmiksano slatko vrhnje i sve dobro spojite !
5. Pripremljene jabuke poslazite na nepecenu podlogu i pospite ih cimetom i preko jabuka rasporedite umuceni biskvit,da skroz prekrije jabuke,poravnajte!
6. Odozgo pospite listice badema i stavite peci u prethodno zaagrijanu pecnicu!
Pecite na 190′ c oko45 min.Provjerite stapicem da li je kolac pecen,ako ne produzite malo pecenje.Kad je kolac pecen ostavite ga u iskljucenoj pecnici jos nekih 10-15 min!Ohladite i posluzite!!!

trendistyle.net

Nema komentara:

Objavi komentar