✦ 1 i pol paket lisnatog tijesta
Za žuto tijesto
✦ 4 jaja
✦ 25 dag šećera
✦ 6 žlica vode
✦ 1 žlica ulja
✦ 20 dag brašna
✦ ½ praška za pecivo
Krema
✦ 1/2 l mlijeka
✦ 20 dag šećera
✦ 4 jaja
✦ 4 žlice brašna
✦ 20 dag margarina
✦ 8 dag čokolade
✦ 20 dag isjeckanog, pečenog kikirikija
Za žuto tijesto
✦ 4 jaja
✦ 25 dag šećera
✦ 6 žlica vode
✦ 1 žlica ulja
✦ 20 dag brašna
✦ ½ praška za pecivo
Krema
✦ 1/2 l mlijeka
✦ 20 dag šećera
✦ 4 jaja
✦ 4 žlice brašna
✦ 20 dag margarina
✦ 8 dag čokolade
✦ 20 dag isjeckanog, pečenog kikirikija
Lisnato tijesto razvaljajte, nabodite vilicom i ispecite tri kore na preokrenutoj strani lima. Za žuto tijesto pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajuci ulje, vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Tijesto pecite 20 min na 175 ºC, te prepolovite kada se ohladi. Za kremu pomiješajte šećer, žumanjke i brašno s mlijekom, te skuhajte u gustu kremu dodajući čokoladu. Ostavite da se malo ohladi. Pjenasto umutite margarin i dodajte ga kremi zajedno s kikirikijem. Kore premažite kremom, a na nju položite žuti biskvit koji nanovo namažete kremom i prekrijete drugom polovicom kore. Na nju nanovo nanesite kremu, pa biskvit. Vrh kolača namažite tankim slojem kreme i po želji ukrasite polovicama kikirikija.
izvor gospodarski.hr
Nema komentara:
Objavi komentar