Sastojci:
440 g otopljene čokolade
440 g šećera u prahu
440 g margarina
200 g krem šlaga
14 jaja
440 g šećera u prahu
440 g margarina
200 g krem šlaga
14 jaja
Priprema:
Umutiti 440 g margarina, 14 žumanaca, 200 g šećera u prahu i 440 g otopljene čokolade. Zatim umutiti čvrsti šam od 14 belanaca i 240 g šećera i u to dodati čokoladnu masu (postepeno, kašiku po kašiku).
Od polovine umućene mase ispeći 3 kore (na masnom papiru). Kore peći otprilike 20 minuta na 200 °C.
Umutiti 200 g krem šlaga sa 4 kašike hladnog mleka. Filovati tortu prema sledećem rasporedu: kora, čokoladna krema, šlag. Ukrasiti po želji – čokoladom, šlagom…
Od polovine umućene mase ispeći 3 kore (na masnom papiru). Kore peći otprilike 20 minuta na 200 °C.
Umutiti 200 g krem šlaga sa 4 kašike hladnog mleka. Filovati tortu prema sledećem rasporedu: kora, čokoladna krema, šlag. Ukrasiti po želji – čokoladom, šlagom…
izvor stvarukusa.rs
Nema komentara:
Objavi komentar