Sastojci
- za biskvit
- 4 kom jaja
- 2 kašike ulja
- 2 kašike kisele pavlake
- 4 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice crvene mljevene paprike
- za fil
- 200 g krem sira
- 3 kašike kisele pavlake
- 7o g susama
- 100 g kikirikija
Priprema
- 1.Za fil: susam prepeći u suvoj tavi da dobije blago žućkastu boju. Kikiriki sitno isjeckati pa izmiješati sa susamom.
(odvojiti malo za posuti rolat)
Sir izmiješati sa pavlakom, (odvojiti malo za premazati rolat) pa izmiješati sa susamom i kikirikijem. - 2.Odvojiti bjelanca od žumanaca, bjelanca umutiti u čvrst snijeg i ostaviti sa strane. Žumanca umutiti, dodati ulje pa izmiješati, dodati i kiselu pavlaku pa sve izmiješati. Brašno pomiješati sa paprikom i soli, umiješati u smjesu od jaja i sve umutiti. Bjelanca umiješati kašikom, polako da smjesa ostane vazdušasta. Smjesu sipati u pleh 35 x 25 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 C 15-ak minuta.
- 3.Pečen biskvit još vruć saviti u rolat zajedno sa papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi.Ohlađen biskvit premazati filom, urolati i ostaviti da se hladi do služenja.
- 4.Ako treba duže da stoji npr. preko noći zamotati ga u prozirnu foliju.
Izvor : www.zdravljepriroda.net
Nema komentara:
Objavi komentar