nedjelja, 5. ožujka 2017.

ZADOVOLJSTVO OD VIŠANJA



Priprema

  1. 1.

    Gustin razmutiti u malo mleka. U ostalo mleko staviti šećer i kad provri, sipati gustin i kuvati da se zgusne. Skloniti sa šporeta, dodati čokoladu i mešati da se otopi.
    Skuvani gustin sa cokoladom ostaviti da se ohladi.
    Umutiti margarin i sjediniti sa čokoladnim kremom.
    Gustin razmutiti u malo vode. U ostalu vodu staviti šećer i višnje i kad provri sipati gustin i kuvati da se zgusne. Skuvani gustin sa višnjama ostaviti da se ohladi.
    Ocediti cok od višanja. Piškote 14 komada umakati u sok od višanja i redjati na duguljast posluzavnik. Preko staviti čokoladni fil, pa još jedan red piškota. Zatim staviti voćni fil , treći red piškota, pa čokoladni fil. Staviti kolac da se stegne.
    Preko kolaca napraviti glazuru od čokolade pa sa mlekom i ulje, i preliti kolac.

IZvor : www.zdravljepriroda.net

Nema komentara:

Objavi komentar