Sastojci
10 osoba
600g brašna
250g šećera u prahu
250g margarina
50g maslaca
2 jaja
1 prašak za pecivo
za premaz čvrsti džem od šumkog voća
Priprema
1.
margarin i maslac treba prethdno izvaditi iz frižidera da se malo opuste na sobnoj temperaturi …tako ćete lakše umijesiti tijesto
250g šećera u prahu
250g margarina
50g maslaca
2 jaja
1 prašak za pecivo
za premaz čvrsti džem od šumkog voća
Priprema
1.
margarin i maslac treba prethdno izvaditi iz frižidera da se malo opuste na sobnoj temperaturi …tako ćete lakše umijesiti tijesto
*ako radite u multipraktiku prvo izmješajte 3 sekunde suhe sastojke, potom dodajte margarin maslac i jaje
*ako radite mikserom, prvo izradite margarin maslac i štaub šećer, potom dodajte jaja pa brašno i prašak za pecivo
2.
lim okrenem naopako, izrežem papir za pečenje na veličinu lima i potom papir stavim na radnu površinu, na papiru -od skoro 2/3 tijesta razvaljam četverokut veličine papira/tj lima, potom ga prebacim u tepsiju ili na naopako okrenutu tepsiju/lim zajedno sa papirom onako prevučem s radne plohe brzim potezom, premažem pekmezom i ukrasim motivom zvijezdica – pazeći da se može rezati, iako možete prekriti sa puno zvijezdica razbacano jedne preko drugih i prekriti sve,ne mareći za red, a nije loše da neke imaju i onu rupicu da se pekmez vidi kao dekoracija (ne smije biti džem koji vam se čini kao žele, curit će…radije onda uzmite pravi podravka pekmez od šljiva…s marmealadama vam isto neće uspjeti dobro jer su vodenaste
lim okrenem naopako, izrežem papir za pečenje na veličinu lima i potom papir stavim na radnu površinu, na papiru -od skoro 2/3 tijesta razvaljam četverokut veličine papira/tj lima, potom ga prebacim u tepsiju ili na naopako okrenutu tepsiju/lim zajedno sa papirom onako prevučem s radne plohe brzim potezom, premažem pekmezom i ukrasim motivom zvijezdica – pazeći da se može rezati, iako možete prekriti sa puno zvijezdica razbacano jedne preko drugih i prekriti sve,ne mareći za red, a nije loše da neke imaju i onu rupicu da se pekmez vidi kao dekoracija (ne smije biti džem koji vam se čini kao žele, curit će…radije onda uzmite pravi podravka pekmez od šljiva…s marmealadama vam isto neće uspjeti dobro jer su vodenaste
3.
peći na 160-170C, staviti u zagrijanu pećnicu tek, peći prvo na gornjoj rešetki sa gornjim grijačem, kada poraste a potom i malo krenu rubovi rumeniti, stavite na donju rešetku i donji grijač, 2 minute da se odozdo kora ispeče…ohladiti sasvim…tek potom rezati i vaditi sa špatulom ili pomagalom za torte
peći na 160-170C, staviti u zagrijanu pećnicu tek, peći prvo na gornjoj rešetki sa gornjim grijačem, kada poraste a potom i malo krenu rubovi rumeniti, stavite na donju rešetku i donji grijač, 2 minute da se odozdo kora ispeče…ohladiti sasvim…tek potom rezati i vaditi sa špatulom ili pomagalom za torte
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar