utorak, 9. svibnja 2017.

Cheesecake sa lješnjacima



Sastojci
Biskvitne kore: (original)
3 jaja
150 ml mlijeka
125 grama maslaca
1 mješavina za biskvitna tijesta dolcela
100 grama mljevenih prženih lješnjaka
ako nemate gotovu mješavinu za biskvit evo recept:
5 jaja
100 grama mljevenih prženih lješnjaka
150 grama šećera
80 grama brašna
50 grama gusnela
1 čajna žličica praška za pecivo
120 ml ulja
Cheesecake:
600 grama krem sira
300 grama šećera u prahu
6 jaja
1/2 žlice brašna
1/2 žlice gustina
125 grama maslaca ili margarina
1 čajna žličica praška za pecivo
Krema:
5 dcl mlijeka
5 žlica glatkog brašna
2 vrećice vanili šećera
200 grama šećera u prahu
250 grama maslaca ili margarina
Priprema
1.
Za biskvit izmješajte omekšani maslac i jaja, dodajte mješavinu za biskvit, postepeno lješnjake i mlijeko.
2.
Smjesu pretresite na najveći protvan koji imate (onaj od pećnice). te stavite peći na 180 stupnjeva oko 20 min.
3.
Za cheesecake izmješajte omekšani margarin i šećer, dodajte jedan po jedan žumanjak, sir, brašno sa praškom za pecivo i na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka.
4.

Pecite u protvanu veličine 20×30 cm, na 180 stupnjeva oko 30-35 min, ili dok ne dobije laganu boju.
5.
Za kremu pola mlijeka pomješajte sa brašnom a drugu polovicu stavite sa šećerom da zakuha pa dodajte dio sa brašnom mješajući dok ne postane gusto.
U ohlađenu kremu dodajte omekšani izmiksani margarin.
6.
Biskvitnu koru prerežite na pola tako da dobijete dvije manje polovice.
Prvu koru stavite na podlogu namažite sa trećinom kreme pa stavite cheescake, koji namažite na drugom polovicom kremu pa stavite drugu koru.
7.
Gornju koru premažite sa ostatkom kreme i posipajte sa mljevenih lješnjacima.
Dobro ohladite.
IZVOR:coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar