Sastojci:
Za biskvit:
120 g maslaca
2 jaja
8 žlica šećera
4 reda čokolade
200 g mljevenih oraha
malo ribanog oraščića
2 dl mlijeka
Za biskvit:
120 g maslaca
2 jaja
8 žlica šećera
4 reda čokolade
200 g mljevenih oraha
malo ribanog oraščića
2 dl mlijeka
8 žlica brašna
1 vrećica praška za pecivo
Za kremu:
1/2 l mlijeka
1 vrećica pudinga od vanilije
100 g šećera u prahu
1 vrećica vanilin šećera
130 g maslaca
100 g čokolade
2 žlice ulja
2 vrećice šlaga
1 vrećica praška za pecivo
Za kremu:
1/2 l mlijeka
1 vrećica pudinga od vanilije
100 g šećera u prahu
1 vrećica vanilin šećera
130 g maslaca
100 g čokolade
2 žlice ulja
2 vrećice šlaga
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi pjenasto umutiti jaja, maslac i šećer, te dodati otopljenu čokoladu, orahe, oraščić i mlijeko.
2. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i dodati u pripremljenu smjesu.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje pa uliti smjesu za biskvit i peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 200 °C.
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi pjenasto umutiti jaja, maslac i šećer, te dodati otopljenu čokoladu, orahe, oraščić i mlijeko.
2. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i dodati u pripremljenu smjesu.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje pa uliti smjesu za biskvit i peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 200 °C.
4. Pečeni biskvit ohladiti i prerezati uzdužno napola kako bi se dobile dvije jednake kore.
Krema:
1. Puding skuhati u pola litra mlijeka prema uputama s vrećice i ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i umiješati u ohlađeni puding.
3. Prvu koru premazati pripremljenom kremom, prekriti drugom korom, a na nju nanijeti umućen šlag i oblikovati ga u polukrug. Pripremljeno staviti u zamrzivač da se stegne.
4. Čokoladu otopiti s malo ulja i preliti preko ohlađenog kolača.
Izvor: Dobra hrana
Krema:
1. Puding skuhati u pola litra mlijeka prema uputama s vrećice i ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i umiješati u ohlađeni puding.
3. Prvu koru premazati pripremljenom kremom, prekriti drugom korom, a na nju nanijeti umućen šlag i oblikovati ga u polukrug. Pripremljeno staviti u zamrzivač da se stegne.
4. Čokoladu otopiti s malo ulja i preliti preko ohlađenog kolača.
Izvor: Dobra hrana
Nema komentara:
Objavi komentar