Sastojci:
papirne korpice
Kuglice
500 ml mleka
2 pudinga od čokolade
papirne korpice
Kuglice
500 ml mleka
2 pudinga od čokolade
2 vanil-šećera
8 kašika šećera
200 g margarina
250 g mlevenog keksa
Glazura
200 g čokolade
5 kašika ulja
50 g mlečne čokolade
8 kašika šećera
200 g margarina
250 g mlevenog keksa
Glazura
200 g čokolade
5 kašika ulja
50 g mlečne čokolade
Priprema:
1. Puding pomešati sa 200 ml mleka, a presotalo mleko staviti sa šećerom i vanil-šećerom u šerpu i zagrevati do ključanja. Usuti rastvoren puding u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi.
1. Puding pomešati sa 200 ml mleka, a presotalo mleko staviti sa šećerom i vanil-šećerom u šerpu i zagrevati do ključanja. Usuti rastvoren puding u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti margarin, pa ga spojiti s ohlađenim pudingom. Umešati mleveni keks i ostaviti smesu u zamrzivaču oko pola sata.
3. Vlažnim dlanovima oblikovati kuglice i slagati ih na tacnu postavljenu providnom folijom. Staviti formirane bombice u zamrzivač na još pola sata.
4. U posudi na pari otopiti čokoladu s uljem, pa je malo prohladiti.
5. Viljuškom ubadati bombice, umakati ih u rastopljenu čokoladu iponovo ređati na tacnu da se lepo ocede.
6. Kad se glazura stegne, otopiti mlečnu čokoladu, sipati je u kesu za zamrzivač, odseći vrh i dekorisati kuglice.
7. Bombice servirati u papirnim korpicama.
3. Vlažnim dlanovima oblikovati kuglice i slagati ih na tacnu postavljenu providnom folijom. Staviti formirane bombice u zamrzivač na još pola sata.
4. U posudi na pari otopiti čokoladu s uljem, pa je malo prohladiti.
5. Viljuškom ubadati bombice, umakati ih u rastopljenu čokoladu iponovo ređati na tacnu da se lepo ocede.
6. Kad se glazura stegne, otopiti mlečnu čokoladu, sipati je u kesu za zamrzivač, odseći vrh i dekorisati kuglice.
7. Bombice servirati u papirnim korpicama.
IZVOR:posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar