SASTOJCI:
Biskvit:
2 jaja
10 dag margarina
2 dl mlijeka
10 ravnih žlica šećera
prstohvat soli
10 ravnih žlica brašna
Biskvit:
2 jaja
10 dag margarina
2 dl mlijeka
10 ravnih žlica šećera
prstohvat soli
10 ravnih žlica brašna
1,5 ravna žlica kakaa
1 prašak za pecivo
1 prašak za pecivo
Žele od naranče:
3 žlice marmelade od marelice
1 naranča-kora i sok (ja stavila 2 naranče i dobila sam 2,5 dl soka))
1 list želatine (moj dodatak)
Čokoladna glazura:
7 dag čokolade za kuhanje (ja stavila 15 dag)
3 žlice marmelade od marelice
1 naranča-kora i sok (ja stavila 2 naranče i dobila sam 2,5 dl soka))
1 list želatine (moj dodatak)
Čokoladna glazura:
7 dag čokolade za kuhanje (ja stavila 15 dag)
2 žlice šećera (ja stavila 3 žlice)
3 žlice mlijeka (ja stavila 5 žlica)
5 dag margarina (kod mene 10 dag)
5 dag margarina (kod mene 10 dag)
PRIRPEMA
Biskvit:
Na umjerenoj vatri otopite margarin i mlijeko pa ohladite (Ja rastopim margarin u vrlo malo mlijeka, pa dodam preostalo i odmah je rashlađeno). Brašno, kakao i prašak za pecivo skupa prosijte.
Umutite cijela jaja, šećer i prstohvat soli. Ulijte mlijeko sa margarinom, pa dodajte mješavinu sa brašnom. Ulijte smjesu u dublji nauljen i pobrašnjen lim (37×21 cm) i pecite na 180”C oko 30 min. Provjerite čačkalicom je li biskvit pečen. Ostavite ga da se ohladi.
Žele od naranče:
Pošto stavljam duplu količinu naranče, ja stavim 1 list želatine (možete žele zgusnuti i sa 1 ravnom žlicom gustina). List želatine namočite u hladnoj vodi da omekša.
Biskvit:
Na umjerenoj vatri otopite margarin i mlijeko pa ohladite (Ja rastopim margarin u vrlo malo mlijeka, pa dodam preostalo i odmah je rashlađeno). Brašno, kakao i prašak za pecivo skupa prosijte.
Umutite cijela jaja, šećer i prstohvat soli. Ulijte mlijeko sa margarinom, pa dodajte mješavinu sa brašnom. Ulijte smjesu u dublji nauljen i pobrašnjen lim (37×21 cm) i pecite na 180”C oko 30 min. Provjerite čačkalicom je li biskvit pečen. Ostavite ga da se ohladi.
Žele od naranče:
Pošto stavljam duplu količinu naranče, ja stavim 1 list želatine (možete žele zgusnuti i sa 1 ravnom žlicom gustina). List želatine namočite u hladnoj vodi da omekša.
Za to vrijeme u manjoj posudi na laganoj vatri zagrijte marmeladu i kada se rastopi, dodajte ribanu koru i sok od naranče. Dobro promiješajte i još malo zagrijte, pa maknite sa vatre. Dodajte omekšalu i ocijeđenu želatinu i dobro je umiješajte da se rastopi. Toplim želeom premažite kolač i ostavite da se žele stvrdne, pa prelijte toplom čokoladnom glazurom. Ako pravite sa gustinom, onda u soku od naranče razmutite gustin i skuhajte kao puding.
Čokoladna glazura:
Otopite na vatri čokoladu, šećer i mlijeko. Kada se čokolada otopi, maknite sa vatre i umiješajte margarin (ili maslac), pa toplim prelijte kolač. Ostavite da se glazura stegne.
Kolač režite nožem zagrijanim u bokalu vruće vode, prije rezanja ga posušite krpom.
Čokoladna glazura:
Otopite na vatri čokoladu, šećer i mlijeko. Kada se čokolada otopi, maknite sa vatre i umiješajte margarin (ili maslac), pa toplim prelijte kolač. Ostavite da se glazura stegne.
Kolač režite nožem zagrijanim u bokalu vruće vode, prije rezanja ga posušite krpom.
IZVOR:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar