Sastojci
za tijesto….
35 dkg brasna glatkog
1 vrecica praska za pecivo
malo soli ,,,zmeđu dva prsta
17 dkg maslaca
5 žlica šecera
3 žumanjka
2 žlice mljeka
korica jednog limuna
Nadjev
6 dcl jogurta/čvrsti
8 dcl kiselo vrhnje
12 žlica šecera
4 vanili secera
naribana korica limuna
4 žlice brašna
3 bjelanjka
Priprema
35 dkg brasna glatkog
1 vrecica praska za pecivo
malo soli ,,,zmeđu dva prsta
17 dkg maslaca
5 žlica šecera
3 žumanjka
2 žlice mljeka
korica jednog limuna
Nadjev
6 dcl jogurta/čvrsti
8 dcl kiselo vrhnje
12 žlica šecera
4 vanili secera
naribana korica limuna
4 žlice brašna
3 bjelanjka
Priprema
1.
Tijesto
sve navedne sastojke zamjesat u jednoj zdjeli ,,oblikovat na plohi glatko tijesto i odmah podijelit na dva dijela
jedan dio razvaljat na velicinu pleha 38/25 cm
kad se tijesto razvuklo na plohu ,,,,,izbost ga vilicom da se tokom pecenja ravnomjerno dize
pec 10 minuta na 180 stupnjeva
drugi dio tijesta isto razvaljat a tu imate slobodu
prvom turom sam radio trake po gornjem dijelu
drugom turom samo onako ravna kora
nema pravila
Tijesto
sve navedne sastojke zamjesat u jednoj zdjeli ,,oblikovat na plohi glatko tijesto i odmah podijelit na dva dijela
jedan dio razvaljat na velicinu pleha 38/25 cm
kad se tijesto razvuklo na plohu ,,,,,izbost ga vilicom da se tokom pecenja ravnomjerno dize
pec 10 minuta na 180 stupnjeva
drugi dio tijesta isto razvaljat a tu imate slobodu
prvom turom sam radio trake po gornjem dijelu
drugom turom samo onako ravna kora
nema pravila
2.
priprema Nadjeva
priprema Nadjeva
brašno i šecer ,vanili secer,promjesat ,dodat jogurt ,,kiselo vrhnje,limunovu koricu,nek se sve sjedini,,,na kraju rucno umjesat utuceni bjelanjak
izlit na polupeceni biskvit i na vrh stavit drugio dio tijesta
izlit na polupeceni biskvit i na vrh stavit drugio dio tijesta
3.
sve skupa nek se pece oko 45 minuta ,,,ova pita je gotova kad se dobije u sredini onako izdignuti dio ,,,,tj napuhan ,,u vecini slicajeva pusu se , krajevi pa se misli da je gotovo ali ovdje treba sredina bit dignuta i nek kora ima blago rumenu boju ,,,,u mom slucaju posto je stariji spaker treba sat vremena ,,,,,
sve skupa nek se pece oko 45 minuta ,,,ova pita je gotova kad se dobije u sredini onako izdignuti dio ,,,,tj napuhan ,,u vecini slicajeva pusu se , krajevi pa se misli da je gotovo ali ovdje treba sredina bit dignuta i nek kora ima blago rumenu boju ,,,,u mom slucaju posto je stariji spaker treba sat vremena ,,,,,
4.
kolac ohladit i stavit u firzider ,,,,a onda vjerujte uzivat u slasnom zalogaju lipoj kombinaciji
u drugoj verziji je u biskvit dodano dvi zlice tamne cokolade ….zato IGRAJTE SE
kolac ohladit i stavit u firzider ,,,,a onda vjerujte uzivat u slasnom zalogaju lipoj kombinaciji
u drugoj verziji je u biskvit dodano dvi zlice tamne cokolade ….zato IGRAJTE SE
Posluživanje
hladno i hladno…
hladno i hladno…
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar