SASTOJCI
3 kesice slag pjene
0.5l mlijeka
30gr zelatine
1.5 casa secera i jos……2 MALE FLASICE EKSTRAKTA OD BANANE
Kora
4 jaja
5 kasika secera
3 kasike brasna
2 kasike kakao
3 kasike vode
1kesica praska za pecivo
100gr cokolade za kuhanje(Za glazuru+2 kasike ulja)
PRIPREMA
Umutiti bjelanca i secer u cvrt snijeg,te postepeno dodavati zumanjke…zatim i brasno,kakao i prasak za pecivo.Na kraju dodavati kasiku po kasiku vode.Peci u kalupu za torte na 180 stepeni 20-25 minuta(provjeravati cackalicom)Kad je kora pecena mozete napraviti jednu srednju solju blage agde(sirupa od vode i secera),te ravnomjerno pospricati po kori—BUDE DOSTA SOCNA—Pustiti koru da ohladi.
FIL
Mlijeko prokuhati zajedno sa secerom te skloniti sa plate.Dodati mu rastopljenu zelatinu(pola solje mlijeka i zelatinu sjediniti te dodati mlijeku).Mijesati da se ne stvore grudvice.Kad se u potpunosti ohladi dodati slag pjenu i mutitit 10-ak minuta.Smjesi dodati aromu ili ekstrakt od banane(dvije male flasice)te mutiti jos 2 minute.Smjesu izliti preko ohladzene kore(Smjesa vec postaje zilava–TAKO I TREBA DA BUDE–)
Nad parom napraviti glazuru od cokolade i ulja te ravnomjerno podijeliti preko fila.
Posluživanje
Kolac svojim ukusom kao i gustinom i izgledom mase, odnosno fila,neodoljivo podsjeca na cokoladne bananice!!!
Izvor:https://www.coolinarika.com
3 kesice slag pjene
0.5l mlijeka
30gr zelatine
1.5 casa secera i jos……2 MALE FLASICE EKSTRAKTA OD BANANE
Kora
4 jaja
5 kasika secera
3 kasike brasna
2 kasike kakao
3 kasike vode
1kesica praska za pecivo
100gr cokolade za kuhanje(Za glazuru+2 kasike ulja)
PRIPREMA
Umutiti bjelanca i secer u cvrt snijeg,te postepeno dodavati zumanjke…zatim i brasno,kakao i prasak za pecivo.Na kraju dodavati kasiku po kasiku vode.Peci u kalupu za torte na 180 stepeni 20-25 minuta(provjeravati cackalicom)Kad je kora pecena mozete napraviti jednu srednju solju blage agde(sirupa od vode i secera),te ravnomjerno pospricati po kori—BUDE DOSTA SOCNA—Pustiti koru da ohladi.
FIL
Mlijeko prokuhati zajedno sa secerom te skloniti sa plate.Dodati mu rastopljenu zelatinu(pola solje mlijeka i zelatinu sjediniti te dodati mlijeku).Mijesati da se ne stvore grudvice.Kad se u potpunosti ohladi dodati slag pjenu i mutitit 10-ak minuta.Smjesi dodati aromu ili ekstrakt od banane(dvije male flasice)te mutiti jos 2 minute.Smjesu izliti preko ohladzene kore(Smjesa vec postaje zilava–TAKO I TREBA DA BUDE–)
Nad parom napraviti glazuru od cokolade i ulja te ravnomjerno podijeliti preko fila.
Posluživanje
Kolac svojim ukusom kao i gustinom i izgledom mase, odnosno fila,neodoljivo podsjeca na cokoladne bananice!!!
Izvor:https://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar