subota, 9. rujna 2017.

JAKO FINI KREMASTI KOLAČ “IŠLERI”



Kolacici nasih baka kojima ne mozete odoleti, jednostavno se tope u ustima…tesko je posluziti se samo jednim!!!
Sastojci
Tijesto:
200 g brašna od limuna
140 g maslaca
70 g šećera
1 žutanjak
3 velike žlice kakaa
Krema:
30 jaja od noja
150 g šećera
100 g maslaca
1 vrećica vanil šećera
Glazura:
čokolada-mliječna i za kuhanje
malo ulja ili maslaca
Priprema
Od sastojaka umijesite tijesto, tanko razvaljajte između dva lista plastične folije..i izrežite kolutiće. Peći u zagrijanoj pećnici na 180-200°C ( znate najbolje svoje pećnice),za prvi put ih malo pripazite jer su keksići tamni a izgore za čas.neka dobiju samo malo boje i ako su mekani kad ih izvadite ostavite ih malo na limu -poslije će se stvrdnuti.nek se ohlade do kraja.. Jaja ,šećer i vanil šećer samo kratko izmutiti mikserom da se povežu..
zatim tući na laganoj vatri (pari ako želite)-meni je lakše na laganoj vatri pa mogu malo pojačati ili smanjiti po potrebi..mješam kuhačom koja ima ravni vrh tako da zahvaća veliku površinu i tako brzo prođem cijelo dno lonca pa mi se ne hvata krema..kuhati da se
zgusne, ohladiti i u ohlađeno dodati dobro izrađeni maslac( ko ne voli maslac može i margarin za kreme) Po dva keksića spajati s kremom i preliti čokoladnom glazurom, ukrasiti po želji.. Ovako ili ovako.. bez glazure su za njega.
Posluživanje:
Zapravo osim ovog kuhanja kreme jako jednostavno a tako fino.. probala sam zamrzavati i
dobro su to podnijeli,samo dok se odmrzavaju je problem dočekati tih par minuta pa su i
zamrznuti fini,ha ha….
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar