Sastojci:
150 g mlevenih oraha
150 g maslaca
400 g šećera
7 jaja
150 g brašna
1 prašak za pecivo
200 g džema od kajsija
50 g seckanih oraha
150 g maslaca
400 g šećera
7 jaja
150 g brašna
1 prašak za pecivo
200 g džema od kajsija
50 g seckanih oraha
Priprema:
Testo
1. U odgovarajućoj posudi penasto umutiti maslac, dodati 150 g šećera, žumanca, brašno i prašak za pecivo pa zamesiti testo pogodno za dalji rad.
2. Pripremljeno testo umotati u najlon foliju pa ostaviti u frižideru da se ohladi (oko pola sata).
3. Testo rastanjiti između dva lista papira za pečenje, na debljinu do 0,5 cm.
Fil
1. U posudi za mešanje umutiti belanca, pa postepeno (uz neprestano mućenje) dodavati 250 g šećera dok se ne dobije čvrst sneg.
1. U odgovarajućoj posudi penasto umutiti maslac, dodati 150 g šećera, žumanca, brašno i prašak za pecivo pa zamesiti testo pogodno za dalji rad.
2. Pripremljeno testo umotati u najlon foliju pa ostaviti u frižideru da se ohladi (oko pola sata).
3. Testo rastanjiti između dva lista papira za pečenje, na debljinu do 0,5 cm.
Fil
1. U posudi za mešanje umutiti belanca, pa postepeno (uz neprestano mućenje) dodavati 250 g šećera dok se ne dobije čvrst sneg.
Finalni posutpak
1. U pleh (25×30 cm) prebaciti rastanjeno testo i ukloniti jedan list papira za pečenje.
2. Premazati testo džemom od kajsija, naneti umućena belanca i ravnomerno rasporediti pa posuti seckanim orasima.
3. Peći u ugrejanoj reni na 180°C oko 20 minuta.
4. Pečen kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi pa narezati na šnite.
1. U pleh (25×30 cm) prebaciti rastanjeno testo i ukloniti jedan list papira za pečenje.
2. Premazati testo džemom od kajsija, naneti umućena belanca i ravnomerno rasporediti pa posuti seckanim orasima.
3. Peći u ugrejanoj reni na 180°C oko 20 minuta.
4. Pečen kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi pa narezati na šnite.
IZVOR:posaljirecept.rs/
Nema komentara:
Objavi komentar