srijeda, 6. rujna 2017.

MOUSSE TORTA OD ČOKOLADE



SASTOJCI
Čokoladni biskvit
120 g tamne čokolade
210 g Šećera ( kristal)
100 g putera/maslaca
2 jaja
2 v.ž. Vanilin šećera Dolcela
90 g Glatkog brašna Podravka
Tamni čokoladni mousse
200 g tamne čokolade
3 jaja
3 listova želatine
300 ml Slatkog vrhnja Dolcela
Mliječni čokoladni mousse
200 g mliječne čokolade
2 jaja
3 listova želatina
200 ml slatkog vrhnja
Tropski mousse
1 žutanjak
40 g Šećera ( kristal)
1 v.ž. Vanilin šećera Dolcela
125 g mascarpone sira
2 v.ž. koncentrata tropskog soka
3 listova želatina
200 ml Slatkog vrhnja Dolcela
Žele od marakuja
3 marakuje
200 ml tropskog soka
3 listova želatina
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 175°C.
Rastopite čokoladu i maslac na pari ili u vrućoj vodi. Neprestano miješajući, maknite s vatre i dodajte šećer. Dodajte jaja, jedno po jedno, pa onda suhe sastojke. Namažite kalup s odvojivim dnom (oko 22 cm u promjeru) ili obložite ga papirom za pečenje. Ulijte smjesu i pecite 25-30 minuta. Ostavite da se ohladi.
Rastopite tamnu čokoladu i namočite listove želatina u malenom zdjelu s hladnom vodom pa ih ostavite par minuta da omekšavaju. Izvadite i cijedite vodu pa ih dodajte u vruću čokoladu da se istope. Dodajte jaja, jedno po jedno, i ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi. Tučite vrhnje u šlag i dodajte čokoladnu smjesu. Rasporedite preko biskvita i stavite u hladnjaku (oko 8°C).
Rastopite mliječnu čokoladu i namočite listove želatina kao prije. Dodajte u vruću čokoladu pa dodajte i jaja. Kad se smjesa ohladila dodajte tučeno vrhnje i oprezno miješajte, rasporedite preko sloja tamne čokolade i stavite opet na hladno.
Namočite listove želatina u hladnoj vodi. Tučite žumanjke, šećer i vanilin šećer u drugoj zdjeli, miješajte, pa dodajte mascarpone. Zagrijte sok na laganoj vatri i dodajte listove želatina koje ste prethodno cijedili. Ulijte sok u smjesu od jaja, miješajte, i dodajte tučeno vrhnje. Rasporedite preko sloja mliječne čokolade i stavite ponovo u hladnjaku.
Namočite listove želatina u hladnoj vodi. Zagrijte soka na laganoj vatri i dodajte želatinu. Izvadite unutrašnjost marakuje i dodajte u želatinu (školjke bacite). Pustite da se žele malo ohladi (oko pola sata) pa prelijte preko mousse torte. Ukrasite po želji.
Ostavite u hladnjaku preko noći, ako nemate vrimena za to ostavite barem 4 sata u hladnjaku prije posluživanja.
Izvor:https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar