Baš je super, pogotovo dobro rashlađen, pa se onaj sočni biskvit natopljem likerima i citrusnim notama topi u ustima.
SASTOJCI
biskvit
• 6 jaja
• 200 g šećera
• 300 ml mlijeka
• 100 ml ulja
• 350 g brašna
• 1,5 paketića praška za pecivo
biskvit
• 6 jaja
• 200 g šećera
• 300 ml mlijeka
• 100 ml ulja
• 350 g brašna
• 1,5 paketića praška za pecivo
• 1 paketić vanilin šećera
• par kapi limunova soka
• par kapi limunova soka
punč
• 150 ml vode
• 1 filtar vrećicačaja od šipka
• 5 žlica meda
• sok jedne naranče
• sok pola limuna
• 150 ml ruma
• 1 dl voćnog likera (po odabiru)
• 50 g čokolade s 60-70% kakaa
• malo naribane korice naranče
• 150 ml vode
• 1 filtar vrećicačaja od šipka
• 5 žlica meda
• sok jedne naranče
• sok pola limuna
• 150 ml ruma
• 1 dl voćnog likera (po odabiru)
• 50 g čokolade s 60-70% kakaa
• malo naribane korice naranče
čokoladna glazura
• 100 g cokolade s 60-70% kakaa
• 50 g maslaca
• 4 žlice ulja
• 3 žlice Neskvika, Kraš Ekspresa ili Milka Drink
• 100 g cokolade s 60-70% kakaa
• 50 g maslaca
• 4 žlice ulja
• 3 žlice Neskvika, Kraš Ekspresa ili Milka Drink
za premaz
• oko 10 velikih žlica marmelade od šipka
• oko 10 velikih žlica marmelade od šipka
PRIPREMA
Za biskvit pjenasto izmiješati žutanjke s šećerom, postepeno dodavati sve ostale sastojke, na kraju lagano umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Izliti u dublji lim za pečenje obložen pek-papirom.
Za biskvit pjenasto izmiješati žutanjke s šećerom, postepeno dodavati sve ostale sastojke, na kraju lagano umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Izliti u dublji lim za pečenje obložen pek-papirom.
Peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Pečeni i ohlađeni kolač koncem prerezati na 3 kore (može i 4 kora, ali ovako je jednostavnije).
Za punč skuhati čaj od 150 ml dl vode i 1 filtar vrećice čaja od šipka, u toplome rastopiti med i čokoladu, pustiti da se ohladi i u hladno umiješati sve ostale sastojke.
Prvu koru biskvita lagano namočiti punčem i obilno premazati dobro razrađenom marmeladom. Poklopiti drugom korom koju obilno natopiti punčem i premazati marmeladom (po želji možete posipati i grožđice), zatim poklopiti trećom korom koju namočiti punčem i premazati čokoladnom glazurom za koju ste sve sastjke otopili na pari.
Ostaviti u hladnjaku (najbolje preko noći), rezati na manje kocke i jednostavno uživati!
Posluživanje
Osvježavajuć je i sočan.. ostavite ga u hladnjaku cijelo vrijeme.
Osvježavajuć je i sočan.. ostavite ga u hladnjaku cijelo vrijeme.
IZVOR:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar