SASTOJCI
250gr lisnatog testa
250gr čokolade po izboru
1 jaje
250gr lisnatog testa
250gr čokolade po izboru
1 jaje
za posipanje krupno narezani lešnik, orah, badem..
PRIPREMA
1.
Lisnato testo treba razvući na tri veličine čokolade. Znači, od veličine čokolade zavisi veličina razvučenog testa. Najbolje razvući odmah na peki papiru. Ja sam izabrala belgijsku čokoladu sa celim lešnicima, tabla od 200gr kojoj sam dodala još jedan red od druge table (30gr)
2.
Na razvučeno testo, na sredinu staviti čokoladu, celu tablu. Testo sa strane iseći sekačem ukoso na trake širine 1,5cm. Sa trakama unakrsno levom i desnom prekriti čokoladu, praveći od testa neku vrstu pletenice
3.
1.
Lisnato testo treba razvući na tri veličine čokolade. Znači, od veličine čokolade zavisi veličina razvučenog testa. Najbolje razvući odmah na peki papiru. Ja sam izabrala belgijsku čokoladu sa celim lešnicima, tabla od 200gr kojoj sam dodala još jedan red od druge table (30gr)
2.
Na razvučeno testo, na sredinu staviti čokoladu, celu tablu. Testo sa strane iseći sekačem ukoso na trake širine 1,5cm. Sa trakama unakrsno levom i desnom prekriti čokoladu, praveći od testa neku vrstu pletenice
3.
Jaje dobro umutiti (ja sam dodala i kašiku mleka) pa njime ravnomerno namazati štrudlu.
Peći u rerni zagrejanoj na 180C, dvadesetak minuta, toliko da se testo digne i fino zarumeni
4.
Posluživanje
Mi smo je načeli mlaku, dok je čokolada još bila potpuno tečna, ali se ona ne stegne potpuno ni kada se kolač ohladi. Tada ga je lakše iseći.
Peći u rerni zagrejanoj na 180C, dvadesetak minuta, toliko da se testo digne i fino zarumeni
4.
Posluživanje
Mi smo je načeli mlaku, dok je čokolada još bila potpuno tečna, ali se ona ne stegne potpuno ni kada se kolač ohladi. Tada ga je lakše iseći.
Na videu je celokupan pregled izrade, ja nisam fotografisala. Sve sam uradila kako je prikazano, sem što sam napravila drugačiji izbor čokolade, nisam ostavila višak testa, i nisam sigurna da su iste količine.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar