subota, 7. listopada 2017.

LEDENI VJETAR



Sastojci
Kore:
9 belanaca
300 g. secera
1 kasika sirceta(ili 1 kasicica Creme of tartar).
I Fil:
9 zumanaca
1 puding od vanilije
3 vanilin secera(po zelji 1 burbin vanilija)
4 kasike brasna
7 kasika secera
1/2 l. mleka
250 g. margarina(ili maslaca).
II Fil:
4 dl. slatke pavlake ili 200 g.slaga u prahu(i mleka oko 3,5 dl.hladnog da se slag umuti)
Vocni deo:
oko 400-500 g. jagoda(ili dr.voca svezeg).
Dekoracija:
– slag ili sllatka pavlaka.
Priprema
1. Izmutite belanca u cvrst sneg, dodavati postepeno secer i sve dobro umutite.
Na kraju umesajte sirce ili Crem of tartar.
2. Rernu zagrejte na 150c.
Veliki crni pleh(lim)od rerne oblozite papirom za pecenje i ravnomerno rasporedite masu.
3. Susite 1 h.
4. Peci na 150C. oko 1h.da dobije kora zlatnu boju.
5. Ohladjenu koru preseci na 3 jednaka dela. Lagano odvojite kore ako su semalo zalepile i ostavite sa strane dok pripremite fil.
6. Mleko(4 dl.)stavite na sporet da provri.Posebno umutite ostale sastojke,zumanca,secer,brasno,vanilu,i prasak za puding,da nema grudvica i kada provri mleko masu lagano sipajte i mesajte brzim pokretima pomocu zicom za mucenje.
Kada se zgusne sklonite,masu prerucite u plasticnu posudu i ohladite.
7. U hladno dodajte margarin sitno isecen na kockice i sve dobro umutite.
8. Slatku pavlaku dobro umutite u cvrsti slag.
Ja sam koristila slag u prahu umucen sa hladnim mlekom.
9.Jagode sitno iseckajte
(Mozete staviti i vise ili manje,kako vise volite,po ukusu).
Redjajte:
Kora-krema-seckane jagode-slag,
kora-krema-seckane jagode-slag,
kora-krema-slag.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar