Socan i prefini kolac koji uvijek dobija pohvale! Vjerojatno ima slican recept, ali pod drugim imenom – nisam ga uspjela naci, no neke curke su trazile recept, pa evo….. Uzivajte u bogatstvu okusa!
SASTOJCI
Biskvit
• 15 dag margarina
• 15 dag secera
• 15 dag mljevenih oraha
• 7 dag brasna
• 1/2 praska za pecivo
• 4 bjelanjka
Biskvit
• 15 dag margarina
• 15 dag secera
• 15 dag mljevenih oraha
• 7 dag brasna
• 1/2 praska za pecivo
• 4 bjelanjka
Premaz biskvita No.1
• 4 zutanjka
• 15 dag secera u prahu
• vanili secer
• 4 zutanjka
• 15 dag secera u prahu
• vanili secer
Premaz biskvita No. 2
• 1 dcl mlijeka
• 10 dag oraha
• 10 dag secera
• 10 dag margarina
• 10 dag cokolade za kuhanje
• 1 dcl mlijeka
• 10 dag oraha
• 10 dag secera
• 10 dag margarina
• 10 dag cokolade za kuhanje
i jos …
• orasi za posipanje
• orasi za posipanje
PRIPREMA
Miksati bjelanjke sa prstohvatom soli dok ne dobijete cvrstu smjesu.
Miksati bjelanjke sa prstohvatom soli dok ne dobijete cvrstu smjesu.
Pjenasto izraditi margarin, dodati secer I jos malo miksati, pa lagano umijesati – spatulom – brasno pomijesano sa orasima I praskom za pecivo.
Na kraju isto saptulom umijesati snijeg od bjelanjaka.
Protvan namazati margarinom I posuti brasnom, pa izruciti smjesu za biskvit I peci na 180 stupnjeva, ali ne do kraja! Nekih 25 minuta peci!
Protvan namazati margarinom I posuti brasnom, pa izruciti smjesu za biskvit I peci na 180 stupnjeva, ali ne do kraja! Nekih 25 minuta peci!
Premaz biskvita no. 1
zutanjka, 15 dag secera u prahu, 1 vanili secer.
Pjenasto izraditi zutanjke I secer, pa ih preliti preko vruceg biskvita. Pecnicu smanjite na 50 stupnjeva i vratiti kolac kako bi se zuta smjesa posusila. Susiti 2 sata.
zutanjka, 15 dag secera u prahu, 1 vanili secer.
Pjenasto izraditi zutanjke I secer, pa ih preliti preko vruceg biskvita. Pecnicu smanjite na 50 stupnjeva i vratiti kolac kako bi se zuta smjesa posusila. Susiti 2 sata.
Na kraju dodajte…..
Premaz no. 2
4. Zakipiti mlijeko sa secerom, skloniti sa vatre I umijesati margarin, cokoladu I orahe. Preliti preko kolaca, te ohladiti I posuti sa mljevenim orasima.
Smjesa ce biti malo rijetka, ali ce se kasnije, kada se ohladi stisnuti!
Premaz no. 2
4. Zakipiti mlijeko sa secerom, skloniti sa vatre I umijesati margarin, cokoladu I orahe. Preliti preko kolaca, te ohladiti I posuti sa mljevenim orasima.
Smjesa ce biti malo rijetka, ali ce se kasnije, kada se ohladi stisnuti!
Izvor: coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar