SASTOJCI
Tijesto:
4 jaja
150g šećera
120 g brašna
1/2 praška za pecivo
30 g kakao praha
1 žlica cappuccina u prahu
2 žlice mlijeka
Tijesto:
4 jaja
150g šećera
120 g brašna
1/2 praška za pecivo
30 g kakao praha
1 žlica cappuccina u prahu
2 žlice mlijeka
1 žlica ruma
KREMA
250 g svježeg sira
250 g mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
2 kremfiksa (ili želatina)
250 g svježeg sira
250 g mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
2 kremfiksa (ili želatina)
PRELJEV
200 ml kuhane kave
3 jušne žlice ruma
+ kakao prah za posipanje
200 ml kuhane kave
3 jušne žlice ruma
+ kakao prah za posipanje
PRIPREMA
1.
Tepsiju prekriti papirom za pečenje. Upaliti pećnicu na 180 st.C.
2.
1.
Tepsiju prekriti papirom za pečenje. Upaliti pećnicu na 180 st.C.
2.
Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke sa žlicom šećera miksati u čvrsti snijeg. Žumanjke i preostali šećer miksati dok se šećer ne otopi. Zatim dodavati po žlicu brašna izmiješanog sa praškom za pecivo, kakaom i cappuccinom te žlicom snijega od bjelanjaka.
3.
Biskvit izliti u tepsiju (32×32 cm) i staviti peci u zagrijanu pećnicu i peci 20 minuta na 180 st.C.
4.
Pečeni biskvit skupa sa papirom staviti na vlažnu krpu i sve zajedno zarolati te pustiti da se ohladi.
5.
Slatko vrhnje sa kremfiksom i šećerom izmiksati u čvrsti šlag. Obje vrste sira dobro promiješati pa dodati u tučeni šlag uz dodatak još jednog kremfiksa.
6.
Ohlađeni biskvit odmotati, maknuti krpu i odvojiti papir. Biskvit natopiti preljevom od kave i ruma tee namazati polovinom kreme.
7.
Zarolati, prebaciti na pladanj te premazati preostalom polovinom kreme. Po kremi napraviti brazde ili valove pa posuti kakaom u prahu.
3.
Biskvit izliti u tepsiju (32×32 cm) i staviti peci u zagrijanu pećnicu i peci 20 minuta na 180 st.C.
4.
Pečeni biskvit skupa sa papirom staviti na vlažnu krpu i sve zajedno zarolati te pustiti da se ohladi.
5.
Slatko vrhnje sa kremfiksom i šećerom izmiksati u čvrsti šlag. Obje vrste sira dobro promiješati pa dodati u tučeni šlag uz dodatak još jednog kremfiksa.
6.
Ohlađeni biskvit odmotati, maknuti krpu i odvojiti papir. Biskvit natopiti preljevom od kave i ruma tee namazati polovinom kreme.
7.
Zarolati, prebaciti na pladanj te premazati preostalom polovinom kreme. Po kremi napraviti brazde ili valove pa posuti kakaom u prahu.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar