subota, 20. siječnja 2018.

Uvjerite se ZAŠTO SVI PRIČAJU baš o ovoj torti



Za Najlon tortu je potrebno je:
Za koru:
– 8 bjelanaca
– 200 šećera
– 150 g kokosovog brašna
– 2 kašike brašna
– malo praška za pecivo
Za fil:
– čokoladna torta sa orasima i mljevenim keksom 8 žumanaca
– 8 kašika šećera
– 7 kašika brašna
– – 500 ml mlijeka
375 g margarina
– 250 g šećera u prahu
– 200 g mljevenog keksa
– 100 g čokolade za jelo i kuhanje
– 8 krem bananica
– 200 g sjeckanih oraha
– 2 kesice šlag kreme od vanile
Najlon tortu pripremiti na sljedeći način:
Kora:
Umutiti 8 bjelanaca i 200 g šećera. Dodati 150 g kokosovog brašna, dvije kašike brašna i malo praška za pecivo. Peći na umjerenoj temperaturi.
Fil:
Najlon torta sa mljevenim keksom, orasima i čokoladom. Umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera i 7 kašika brašna. Prethodno pripremljenu masu dodati u 500 ml mlijeka koje vri. Posebno umutiti 375 g margarina i 250 g šećera u prahu. Masu izjednačiti i podijeliti na 3 jednaka djela. U prvi dio dodati 200 g mljevenog keksa i 100 g otopljene čokolade. U drugi dio dodati 8 seckanih krem bananica.
U treći deo 200 g sjeckanig oraha. Filovati: kora, prvi fil, drugi fil pa treći fil. Odozgo ukrasiti šlagom.
Napomena:
Možda je bolje koru podijeliti na dva dijela pa filovati: kora 1, fil 1, kora 2, fil 2 pa fil 3.
Izvor: novi.ba

Nema komentara:

Objavi komentar