Još jedan brzinski recept za zaposlene i novi ručak je spreman u par minuta….
Sastojci
1 kg krumpira
10-15 dag šunke
2-3 v.ž škrobnog brašna Gussnel
Sastojci
1 kg krumpira
10-15 dag šunke
2-3 v.ž škrobnog brašna Gussnel
3 žutanjka
sol,papar,muškatni oraščić
ulje za prženje
sjeckani peršin ili vlasac
sol,papar,muškatni oraščić
ulje za prženje
sjeckani peršin ili vlasac
Priprema
1.
Krumpir skuhati i pretvoriti u pire.Ili se poslužiti već predhodno skuhanim krumpirom.Šunku narežite na kockice pa je popržite u tavi bez masnoće.Ohlađenom krumpiru dodajte šunku,žumanjke,začinite po želji.Dodajte škrobno brašno po potrebi da povežete u glatku ,mekanu smjesu.
2.
1.
Krumpir skuhati i pretvoriti u pire.Ili se poslužiti već predhodno skuhanim krumpirom.Šunku narežite na kockice pa je popržite u tavi bez masnoće.Ohlađenom krumpiru dodajte šunku,žumanjke,začinite po želji.Dodajte škrobno brašno po potrebi da povežete u glatku ,mekanu smjesu.
2.
Tijesto od krumpira i šunke oblikovati u valjak koji se uvalja u gustin.Oštrim nožem narezati šnite debele oko 1-1,5 cm.
3.
Dobro zagrijati ulje pa pržiti popečke na srednjoj temperaturi pazeći da naglo ne izgore.
4.
Pržiti po 3-4 minute sa svake strane.Izvaditi na kuhinjski papir da se upije masnoća.Poslužiti uz tartar,majonezu ili salatu.
3.
Dobro zagrijati ulje pa pržiti popečke na srednjoj temperaturi pazeći da naglo ne izgore.
4.
Pržiti po 3-4 minute sa svake strane.Izvaditi na kuhinjski papir da se upije masnoća.Poslužiti uz tartar,majonezu ili salatu.
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar