SASTOJCI
700-800 g brašna
700-800 g brašna
1 paketić kvasca
1 kašičica šećera
1 kašika soli
350-400 g sitnog sira
1 kašičica šećera
1 kašika soli
350-400 g sitnog sira
2 jajeta
1 dl ulja
100 g margarina
1 dl vode
2 dl mleka
1 jaje
malo susama i kima
1 dl ulja
100 g margarina
1 dl vode
2 dl mleka
1 jaje
malo susama i kima
PRIPREMA
U mlakoj vodi dodati kašičicu šećera i rastvoriti kvasac. Ostavite desetak minuta da odstoji. U kvasac dodajte i mlako mleko, zatim brašno pomešano sa solju, jaja, ulje i na kraju sir.
U mlakoj vodi dodati kašičicu šećera i rastvoriti kvasac. Ostavite desetak minuta da odstoji. U kvasac dodajte i mlako mleko, zatim brašno pomešano sa solju, jaja, ulje i na kraju sir.
Sve sastojke promešajte i zamesite testo. Ostavite testo pokriveno da odstoji otprilike sat vremena na toplom da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i oklagijom rastanjite. Polovinu margarina sitno naseckajte i urolajte testo, pa opet rastanjite i dodajte preostali margarin. Rastanjite testo tebljine 1 cm i isecite na kocke. Rasporedite u nauljen pleh. Premažite jajetom i pospite susamom i kimom. Ostavite da odstoje još desetak minuta i pecite u zagrejanoj rerni da porumene
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar