Sastojci
1 l mlijeka
2 dcl Grisa (pšenične krupice) Podravka
1,5 dcl šećera
2 Vanilin šećer Dolcela
1 l mlijeka
2 dcl Grisa (pšenične krupice) Podravka
1,5 dcl šećera
2 Vanilin šećer Dolcela
1 jaje
25 dag margarina ili maslaca
1/2 l vrhnje za šlag dolcela 5+
40 dag petit keksi
25 dag margarina ili maslaca
1/2 l vrhnje za šlag dolcela 5+
40 dag petit keksi
Priprema
1.
Pomiješajte griz,šećer,vanilin šećer i jaje….pa skuhajte sa litrom mlijeka.Dobro ohladite.U ohlađenu kuhanu kremu dodajte izrađeni maslac i izmiksajte u glatku kremu.Šlag napravite posebno.
2.
1.
Pomiješajte griz,šećer,vanilin šećer i jaje….pa skuhajte sa litrom mlijeka.Dobro ohladite.U ohlađenu kuhanu kremu dodajte izrađeni maslac i izmiksajte u glatku kremu.Šlag napravite posebno.
2.
Na tacnu složite red petit keksi.Ja sam stavila 4 reda.Keksi se ne moraju namakati u mlijeko jer će omekaniti od kreme.
3.
Na prvi red keksi premazati polovicu kreme od griza .Prekriti sa polovicom šlaga.Opet staviti red keksi,polovicu kreme i preostali šlag.
4.
Ukrasiti po želji.Kod mene polovica sa krokantom,a polovica sa čokoladnim mrvicama.A vi po svojoj želji….
3.
Na prvi red keksi premazati polovicu kreme od griza .Prekriti sa polovicom šlaga.Opet staviti red keksi,polovicu kreme i preostali šlag.
4.
Ukrasiti po želji.Kod mene polovica sa krokantom,a polovica sa čokoladnim mrvicama.A vi po svojoj želji….
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar