Sastojci:
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
1 kašika ulja
5 kašika brašna
½ praška za pecivo
Za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
1 kašika ulja
5 kašika brašna
½ praška za pecivo
Za fil I:
300 g višanja
150 g šećera
1 kesica želatina
300 g višanja
150 g šećera
1 kesica želatina
Za fil II:
2,5 dl slatke pavlake
2,5 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Ulupati belanca u čvrst šam pa dodavati šećer uz neprekidno mućenje, a potom i jedno po jedno žumance. Na kraju umešati ulje i brašno sa praškom za pecivo.
2. Dobijenu smesu sipati u papirom za pečenje postavljen veliki pleh i ispeći biskvit u rerni zagrejanoj na 200°C.
3. Pečenu koru malo prohladiti, pa njome obložiti kalup za srneća leđa. Višak odseći pa 2 parčeta kore postaviti bočno (prednja i zadnja strana)
Fil I:
1. Višnje izblendirati, pomešati sa šećerom i kratko prokuvati.
2. Želatin potopiti sa 4 kašike hladne vode.
3. Šerpu s voćem skloniti s vatre, pa umešati nabubreo želatin.
Finalni postupak:
1. Topao fil I sipati u kalup preko biskvita i staviti u frižider da se dobro rashladi i počne da se steže.
2. Umutiti slatku pavlaku i naneti je preko očvrslog voćnog želea. Prekriti korom koja je ostala sa strane.
3. Rashladiti i istresti kolač iz kalupa na tacnu za služenje. Dekorisati po želji.
Kora:
1. Ulupati belanca u čvrst šam pa dodavati šećer uz neprekidno mućenje, a potom i jedno po jedno žumance. Na kraju umešati ulje i brašno sa praškom za pecivo.
2. Dobijenu smesu sipati u papirom za pečenje postavljen veliki pleh i ispeći biskvit u rerni zagrejanoj na 200°C.
3. Pečenu koru malo prohladiti, pa njome obložiti kalup za srneća leđa. Višak odseći pa 2 parčeta kore postaviti bočno (prednja i zadnja strana)
Fil I:
1. Višnje izblendirati, pomešati sa šećerom i kratko prokuvati.
2. Želatin potopiti sa 4 kašike hladne vode.
3. Šerpu s voćem skloniti s vatre, pa umešati nabubreo želatin.
Finalni postupak:
1. Topao fil I sipati u kalup preko biskvita i staviti u frižider da se dobro rashladi i počne da se steže.
2. Umutiti slatku pavlaku i naneti je preko očvrslog voćnog želea. Prekriti korom koja je ostala sa strane.
3. Rashladiti i istresti kolač iz kalupa na tacnu za služenje. Dekorisati po želji.
http://www.posaljirecept.rs/
Nema komentara:
Objavi komentar