Sastojci
1 kg tikvica
4 jaja
2 dl mleka
1 kg tikvica
4 jaja
2 dl mleka
griz po potrebi
1 glavica crnog luka
ulje
500 grama mlevenog mesa
so, biber, mirođija
1 glavica crnog luka
ulje
500 grama mlevenog mesa
so, biber, mirođija
Način pripreme
Na malo ulja propržiti sitno seckanu glavicu crnog luka i mleveno meso. Posoliti, dodati biber i seckanu mirođiju. Tikvice očistiti i iseći na tanje uzdužne komade. Jaja umutiti i dodati oko 2 dl mleka.
Na malo ulja propržiti sitno seckanu glavicu crnog luka i mleveno meso. Posoliti, dodati biber i seckanu mirođiju. Tikvice očistiti i iseći na tanje uzdužne komade. Jaja umutiti i dodati oko 2 dl mleka.
Posudu za pečenje nauljiti, pa svaki komad tikvice uvaljati u griz sa jedne i sa druge strane i slagati prvi red. Dodati meso i tako redom dok se ne slože tri reda. Poslednji red su tikvice.
Peći na umerenoj temperaturi dok ne porumeni.
Peći na umerenoj temperaturi dok ne porumeni.
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar