Sastojci
400-500 g petit keksa
1/2 L mlijeka
5 žlica brašna
400-500 g petit keksa
1/2 L mlijeka
5 žlica brašna
4 žlice šećera
15 dag margarina
po potrebi skuhane jake crne kave
malo tamne čokolade za ukras
15 dag margarina
po potrebi skuhane jake crne kave
malo tamne čokolade za ukras
Priprema
1.
Skuhajte bijelu kremu od mlijeka šećera i brašna. Ako znate kako se to radi preskočite ovaj odlomak. Pomješajte brašno i dvije žlice šećera i zatim dodajte malo mlijeka (od onih pola litre) koliko je potrebno da dobijete tekuću smjesu.
1.
Skuhajte bijelu kremu od mlijeka šećera i brašna. Ako znate kako se to radi preskočite ovaj odlomak. Pomješajte brašno i dvije žlice šećera i zatim dodajte malo mlijeka (od onih pola litre) koliko je potrebno da dobijete tekuću smjesu.
Zakuhajte ostatak mlijeka i kad zavri maknite s vatre. Pričekajte pola minute da se mlijeko malo ohladi, a zatim polako ulijevajte smjesu brašna dok istovremeno brzo mješate.
Vratite na laganu vatru i polako kuhajte kremu istovremeno mješajući da ne zagori. Skuhanoj toploj kremi dodajte još dvije žlice šećera i pustite da se ohladi. Margarin zgrijte na sobnu temperaturu i izmiksajte u lijepu kremastu smjesu. Kvrga margarina zalijepljena za metlice miksera ne smatra se kremastom smjesom. Izmiksajte ohlađenu kremu od brašna i dodajite je žlicu po žlicu u margarin.
Vratite na laganu vatru i polako kuhajte kremu istovremeno mješajući da ne zagori. Skuhanoj toploj kremi dodajte još dvije žlice šećera i pustite da se ohladi. Margarin zgrijte na sobnu temperaturu i izmiksajte u lijepu kremastu smjesu. Kvrga margarina zalijepljena za metlice miksera ne smatra se kremastom smjesom. Izmiksajte ohlađenu kremu od brašna i dodajite je žlicu po žlicu u margarin.
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar