SASTOJCI
200 g kadaifa
200 g kadaifa
75 g putera
5 kašika šećera
1 šolja sjeckanih oraha
Krema
1 l mlijeka
1 šolja šećera
6 kašika gustina
1 vanilin šećer
200 ml slatkog vrhnja
(1 šolja = 150 ml)
5 kašika šećera
1 šolja sjeckanih oraha
Krema
1 l mlijeka
1 šolja šećera
6 kašika gustina
1 vanilin šećer
200 ml slatkog vrhnja
(1 šolja = 150 ml)
PRIPREMA
Kadaif dobro izmrvite. Puter otopite u tavi; dodajte šećer i kadaif. Pržite na slaboj vatri, uz neprestano miješanje. Kada kadaif potamni dodati sjeckane orahe, još kratko pržiti. Odmah sipati u hladan pleh, da se ohladi.
Krema: od mlijeka, šećera, vanilin šećera i gustina skuhati glatku kremu. Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom; ohladiti. Zatim dodati slatko vrhnje, pa sve dobro izmiksati.
U posude staviti malo kadaifa, preko sipati kremu. Preko kreme opet staviti red kadaifa. Dobro ohladiti, pa poslužiti!
Kadaif dobro izmrvite. Puter otopite u tavi; dodajte šećer i kadaif. Pržite na slaboj vatri, uz neprestano miješanje. Kada kadaif potamni dodati sjeckane orahe, još kratko pržiti. Odmah sipati u hladan pleh, da se ohladi.
Krema: od mlijeka, šećera, vanilin šećera i gustina skuhati glatku kremu. Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom; ohladiti. Zatim dodati slatko vrhnje, pa sve dobro izmiksati.
U posude staviti malo kadaifa, preko sipati kremu. Preko kreme opet staviti red kadaifa. Dobro ohladiti, pa poslužiti!
Izvor:www.kuvajmo-blogovski.com
Nema komentara:
Objavi komentar