Sastojci 8 osoba
100 g slanog putera
1 do 2 kašike sitno iseckanog peršuna
3 do 4 čena pasiranog ili sitno iseckanog belog luka
50 g lako topljivog sira
2 kašike maslinovog ulja
100 g slanog putera
1 do 2 kašike sitno iseckanog peršuna
3 do 4 čena pasiranog ili sitno iseckanog belog luka
50 g lako topljivog sira
2 kašike maslinovog ulja
Priprema
1.
Za ovu vrstu hleba, najbolje je ako imate stari hleb, ali ništa ne fali ako je hleb svež.
Ja nisam imala nikakav hleb i prvo sam umesila moju brzu verziju hleba koji se ne mesi, jedan sam ostavila za sutra a jedan sam koristila za ovo. Napravila sam ga da je duži a uži.
1.
Za ovu vrstu hleba, najbolje je ako imate stari hleb, ali ništa ne fali ako je hleb svež.
Ja nisam imala nikakav hleb i prvo sam umesila moju brzu verziju hleba koji se ne mesi, jedan sam ostavila za sutra a jedan sam koristila za ovo. Napravila sam ga da je duži a uži.
2.
Iseći hleb na šnite, ali kad sečete šnite, nemojte iseći skroz do kraja ostavite malo da je donji deo u celini.
U manju šerpicu staviti puter i 2 kašike maslinovog ulja,i pustiti da se puter otopi, dodati pasirani beli luk i pržiti ga sa puterom, samo da zamiriše,skloniti sa ringle i ostaviti da se malo prohladi i tek onda dodati peršun,sve promešati zajedno.
Iseći hleb na šnite, ali kad sečete šnite, nemojte iseći skroz do kraja ostavite malo da je donji deo u celini.
U manju šerpicu staviti puter i 2 kašike maslinovog ulja,i pustiti da se puter otopi, dodati pasirani beli luk i pržiti ga sa puterom, samo da zamiriše,skloniti sa ringle i ostaviti da se malo prohladi i tek onda dodati peršun,sve promešati zajedno.
3.
Kašikom uzimati otopljen puter, koji je izmešan sa pasiranim belim lukom i peršunom i stavljati između šnita hleba, premazati i odozgore sa puterom i belim lukom.
Neki lako topljivi sir, Gouda, mozzarella ili cheddar, iseći na manje i tanje parčiće i ugurati ih između šnita, već premazanog hleba.
4.
Tako pripremljen hleb zaviti u alu foliju, staviti u prethodno zagrejanu rernu na 150*C i zagrejati samo dotle dok se sir ne otopi.
Ne treba više od 15 minuta,možda ne treba ni toliko.
5.
Prijatno!!!!!!
Kašikom uzimati otopljen puter, koji je izmešan sa pasiranim belim lukom i peršunom i stavljati između šnita hleba, premazati i odozgore sa puterom i belim lukom.
Neki lako topljivi sir, Gouda, mozzarella ili cheddar, iseći na manje i tanje parčiće i ugurati ih između šnita, već premazanog hleba.
4.
Tako pripremljen hleb zaviti u alu foliju, staviti u prethodno zagrejanu rernu na 150*C i zagrejati samo dotle dok se sir ne otopi.
Ne treba više od 15 minuta,možda ne treba ni toliko.
5.
Prijatno!!!!!!
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar