SASTOJCI
ZA NADJEV
1 pileća prsa
1 manja konzerva šampinjona
1 mala konzerva kukuruza
1 veća mrkva
50 g graška
1/2 svježe paprike
ZA NADJEV
1 pileća prsa
1 manja konzerva šampinjona
1 mala konzerva kukuruza
1 veća mrkva
50 g graška
1/2 svježe paprike
2-3 kisela krastavca
100 g gaude
1 kiselo vrhnje
sol, biber
vegeta
senf
100 g gaude
1 kiselo vrhnje
sol, biber
vegeta
senf
ZA PALAČINKE
jaja
brašno
mlijeko
jaja
brašno
mlijeko
sol
za paniranje
brašno,
jaja
krušne mrvice
za paniranje
brašno,
jaja
krušne mrvice
PRIPREMA
1.
Ispecite uobičajene palačinke, samo umjesto šećera u smjesu stavite sol.. Ja sam sa ovim nadjevom napunila 8 plačinki, računajte za svaku osobu po 2 palačinke.
2.
Pileća prsa izrežite na tanke trakice i popržite par minuta na ulju dok lagano ne porumene. Ja sam meso prržila u woku, no može poslužiti bilo koja tava. Dodajte gljive i također lagano popržite.
3.
Mrkvu i grašak prokuhajte u slanoj vodi dok ne omekšaju. Papriku narežite na trakice, kisele krastavce na kockice. Svo povrće, kao i kukuruz dodajte piletini i gljivama.U smjesu naribaje sir i dodajte kiselo vrhnje. Dodajte i senf po želji (ja sam stavila oko pola žličice). Sve dobro promješajte i začinite.
4.
Pripremljenom smjesom punite palačinke. Zamotajte ih kao sarme, kako nadjev ne bi iscurio van. Uvaljajte ih u brašno, jaja i mrvite pržite na ulju.
Posluživanje
Palačinke poslužite sa salatom po želji
1.
Ispecite uobičajene palačinke, samo umjesto šećera u smjesu stavite sol.. Ja sam sa ovim nadjevom napunila 8 plačinki, računajte za svaku osobu po 2 palačinke.
2.
Pileća prsa izrežite na tanke trakice i popržite par minuta na ulju dok lagano ne porumene. Ja sam meso prržila u woku, no može poslužiti bilo koja tava. Dodajte gljive i također lagano popržite.
3.
Mrkvu i grašak prokuhajte u slanoj vodi dok ne omekšaju. Papriku narežite na trakice, kisele krastavce na kockice. Svo povrće, kao i kukuruz dodajte piletini i gljivama.U smjesu naribaje sir i dodajte kiselo vrhnje. Dodajte i senf po želji (ja sam stavila oko pola žličice). Sve dobro promješajte i začinite.
4.
Pripremljenom smjesom punite palačinke. Zamotajte ih kao sarme, kako nadjev ne bi iscurio van. Uvaljajte ih u brašno, jaja i mrvite pržite na ulju.
Posluživanje
Palačinke poslužite sa salatom po želji
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar