utorak, 26. lipnja 2018.

NAJMEKŠE BRESKVE



Naslov nimalo ne laže. Proučila sam valjda sve recepte ovdje ali ovo je prvi bez jaja. Kad su gotove tope se u ustima…doslovno.
SASTOJCI
Tijesto
čaša mlijeka
čaša ulja
čaša šećera
prašak za pecivo
vanilin šećer
oštro brašno prema potrebi
Krema
0,5 l mlijeka
4 žlice oštrog brašna
2,5 žlice šećera
8 dag čokolade
orasi (količina prema želji)
mrvice izdubljenog tijesta
rum
PRIPREMA
1. u zdjelu uliti mlijeko. šećer. ulje. vanilin šećer i prašak za pecivo. Izmiješati da se šećer malo rastopi. Postepeno dodavati ostro brašno. Dodavati ga do tog trenutka kada se tijesto prestane lijepiti za prst. Najbolje je miješati kuhačom.
2. Kada se postigne da se tijesto više ne lijepi za prst zdjelu prekriti krpom i ostaviti sat vremena.
3. Malom žličicom uzimati male količine tijesta i vlažnim rukama oblikovati malene kuglice, veličine otprilike kao lješnjak. Slagati na lim obložen papirom za pečenje na udaljenosti od 3 cm jer nabubre dok se peku.
Kad se ispeku ostaviti da se ohlade i zatim izdupsti sredinu.
4. Staviti kuhati mlijeko, šećer i čokoladu. Dio mlijeka zamiješati s brašnom i uliti kada ostatak zakipi. Miješati dok se ne počne odvajati od posude.
5. Ostaviti da se ohladi i onda dodati orahe, mrvice od tijesta i rum.
6. Spajati dvije polovice kremom.
7. Izmiješati na jednom tanjuru rum i malo vode. Na mali tanjurić staviti boju (najbolje aroma jagoda) i na treći tanjur staviti šećer. Spojene polovice uvaljati najprije u rum, zatim staviti malo boje i na kraju uvaljati u šećer.
Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar