petak, 3. ožujka 2017.

Cokoladna torta



Sastojci:
  • 1 pakovanje mix za kore
  • 2 instant pudinga od vanilije
  • 350 ml. mlijeka
  • 2-3 kasike kikiriki putera
  • 200 gr. cokolade
  • 200 gr. krem sira
  • 1 kasika putera ili margarina
  • malo oraha ili neslanog kikirikija za ukrasavanje
Pec zagrijat na 180C.
Kalup za torte oblozit pek papirom ili namazat sa malo ulja i posut brasnom.
Smjesu za koru pripremite po uputama na kutiji.
Smjesi dodajte jedan instant puding (prah) i izmutite.
Pecite dok kora ne bude gotova.
Gotovu koru potpuno ohladite pa prerezite tako da dobijete dvije kore.
Instant puding izmutite sa hladnim mlijekom.
Dodajte kikiriki puter pa nastavite sa mucenjem dok se sve fino ne sjedini.
Ostavite kremu u frizider bar desetak minuta da se prohladi i zgusne.
Prohladjenom kremom namazite koru,(odvojite malo kreme na stranu).
Prekrite drugom korom pa namazite ostatkom kreme po vrhu.
Otopite cokoladu,dodajte joj krem sir i puter pa izmutite.
Tortu namazite ili ukrasite cokoladnom kremom i pospite mljevenim orasima ili kikirikiom.
Izvor:tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar