Sastojci
Priprema
1. Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mleka. Ostatak mleka zakuvati pa kad počne da vri ukuvati puding.
2. Kuvati uz mešanje par minuta dok se puding ne zgusne. Skloniti sa vatre pa u još vruće umešati maslac isečen na komadiće, dobro promešati dok se fil potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselu pavlaku pa opet dobro promešati i ujednačiti krem. Tada dodati i keks izlomljen na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve dobro izmešati varjačom.
3. U pleh srednje veličine premazan tankim slojem maslaca izliti polovicu smjese, preko toga složiti banane prerezane po dužini jednu uz drugu ili isečene na kolutiće, prekriti ostatkom smese i pustiti da se ohladi i stisne.
4. Preko ohlađenog kolača naneti umućenu slatku pavlaku, rezati na komade željene veličine i uživati u svakom zalogaju.
izvor stvarukusa.rs
Nema komentara:
Objavi komentar