petak, 3. ožujka 2017.

Šarlotka – nedoljiva ruska poslastica s jabukama



Sastojci

Priprema

1. Uključite rernu da se greje na 170 stepeni C, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim papirom (ili dobro podmažite hladnim puterom).
2. Jabuke ogulite, očistite od semenki i izrežite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje (prečnika 22.5cm).
3. Zatim, mutite jaja zajedno sa šećerom uz pomoć električnog miksera dok ne postanu penasta, a većina šećera se istopi.
4. Dodajte vanilu (1-2 kesice vanil šećera, po želji) i brašno pa sve dobro izmešajte. Smesa će biti poprilično gusta.
5. Dobijeno testo sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta.
6. Kad je kolač gotov ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da jabuke budu na vrhu.
7. Pospite šećerom u prahu i cimetom.
izvor stvarukusa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar