srijeda, 8. ožujka 2017.

Torta Medeno srce



Sastojci:
• jaja 2 komada
• secer 200 gr
• brasno 250 gr
• mleko 200 ml
• ulje 100 ml
• prasak za pecivo 1 kesica
• cimet 1 mala kesica
• prvi fil
• mleko 600 ml
• puding vanila 2 kesice
• secer 5 kasika
• maslac 125 gr
• drugi fil
• slatka pavlaka 200 ml
• cokolada 100 gr
• preliv .
• maline 300 gr
• secer 3 kasike
• gustin 1 kasika
• voda 50 ml
• slatka pavlaka 500 ml
Uputstvo za pripremu:
Prvo pripremiti drugi fil. Slatku pavlaku sipati u šerpicu i zagrevati na tihoj vatri. Treba samo da se ugreje ne treba da vri. U drugoj posudi izlomiti čokoladu pa preliti vruću pavlaku. Mešati dok se čokolada ne istopi. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi, a onda staviti u frižider dok se pripremju ostali sastojci. Staviti 500 ml mleka sa šećerom da se kuva. U 100 ml mleka razmutiti puding pa ukuvati u vrijuće mleko. Ostaviti fil da se ohladi. Dok se fil hladi praviti koru. Izmutiti sve sastojke za koru pa staviti da se peće oko 20 minuta na 180 stepeni. Kada se kora ispeče ostaviti da se malo ohladi, a onda je preseći horizontalno da se dobiju dve kore. Maline staviti u šerpu sa šećerom, dodati vodu i pustiti da se kuva oko 5 minuta. Pred kraj dodati jednu malu kašičicu gustina. Sve dobro izmesati. Fil treba da ostane malo redji ne treba da bude jako gust. Kada se fil od pudinga ohladi sjediniti ga sa izmućenim puterom. Izvaditi čokoladnu pavlaku iz frižidera i umutiti u gust krem. Sada filovati tortu. Na prvu koru staviti polovinu malina, treba da bude malo ređe da bi prodrlo u koru, da kora bude sočna.
Preko malina naneti polovinu fila od pudinga, a preko njega još malo fila od malina pa preko malina fil od čokoladne pavlake. Preko staviti drugu koru pa ponoviti postupak. Preko kore maline, zatim beli fil, pa čokoladni fil. Celu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom (500 ml).
izvor blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar