Sastojci
KORA
7 bjelanjaka
7 kasika secera
300 gr sjeckanih orasa
100 gr sjeckanih datula(hurme)
100 gr grozdjica
3 supene kasike brasna
KORA
7 bjelanjaka
7 kasika secera
300 gr sjeckanih orasa
100 gr sjeckanih datula(hurme)
100 gr grozdjica
3 supene kasike brasna
1/2 pr. za pecivo
KREMA
7 zumanjaka
7 kasika secera
100 gr cokolade
250 gr putera
DEKORACIJA
300 ml slaga
KREMA
7 zumanjaka
7 kasika secera
100 gr cokolade
250 gr putera
DEKORACIJA
300 ml slaga
Priprema
1
7 bjelanjaka umutiti dobro sa 7 kasika secera.Mutiti negdje oko 15 min.
2
Grozdjice potopiti malo u vodu.Poslije ih dobro posusiti.Orase samljeti na malo krupnije.
Datule isjeckati na sto sitnije.
Od 3 kasike brasna oduzeti 1 i posuti po datulama.Posto su datule jako ljepljive trebate ih malo proturiti kroz brasno.
3
Sad mikser ostavite sa strane i uzmite zicu ili kasiku.
4
U smjesu od bjelanjaka dodajte prvo orase,pa datule pa grozdjice i na kraju 2 kasike brasna koje ste pomjesali sa pola pr. za pecivo.
5
Staviti u pleh velicine 30x 25 da se pece.
1
7 bjelanjaka umutiti dobro sa 7 kasika secera.Mutiti negdje oko 15 min.
2
Grozdjice potopiti malo u vodu.Poslije ih dobro posusiti.Orase samljeti na malo krupnije.
Datule isjeckati na sto sitnije.
Od 3 kasike brasna oduzeti 1 i posuti po datulama.Posto su datule jako ljepljive trebate ih malo proturiti kroz brasno.
3
Sad mikser ostavite sa strane i uzmite zicu ili kasiku.
4
U smjesu od bjelanjaka dodajte prvo orase,pa datule pa grozdjice i na kraju 2 kasike brasna koje ste pomjesali sa pola pr. za pecivo.
5
Staviti u pleh velicine 30x 25 da se pece.
Peci samo 8 min.Iskljuciti pec i ostraviti jos 12 min u peci.Koru ostaviti da se potpuno ohladi.
6
7 zumanjaka umutiti sa 7 kasika secera i kuhati na pari.Kad ste skuhali jos u toplo dodati cokoladu.
7
Kad se potpuno ohladi dodati puter i napraviti kremu.
8
Kore presjeci na 2 djela po duzini.
Sad staviti prvu koru i preko nje kremu.
Drugu koru i preko nje kremu.
Od ove smjese necete dobiti puno kreme,ali bitno je da premazete vise prvu koru,a drugu manje jer preko nje dolazi slag.
9
Ako zelite da vam torta izgleda vislja slobodno koru presjecite na 3 djela po sirini
Posluživanje
P.S. Sjeci sto tanje riznje jer torta je jako kaloricna.
6
7 zumanjaka umutiti sa 7 kasika secera i kuhati na pari.Kad ste skuhali jos u toplo dodati cokoladu.
7
Kad se potpuno ohladi dodati puter i napraviti kremu.
8
Kore presjeci na 2 djela po duzini.
Sad staviti prvu koru i preko nje kremu.
Drugu koru i preko nje kremu.
Od ove smjese necete dobiti puno kreme,ali bitno je da premazete vise prvu koru,a drugu manje jer preko nje dolazi slag.
9
Ako zelite da vam torta izgleda vislja slobodno koru presjecite na 3 djela po sirini
Posluživanje
P.S. Sjeci sto tanje riznje jer torta je jako kaloricna.
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar