SASTOJCI
biskvit
5 jaja
20 dag šećera
1 vanilin šećer
125 ml vode
125 ml ulja
25 dag brašna
1 prašak za pecivo
2 v.ž kakao
5 jaja
20 dag šećera
1 vanilin šećer
125 ml vode
125 ml ulja
25 dag brašna
1 prašak za pecivo
2 v.ž kakao
preljev
2 dcl mlijeka s šećerom
2 dcl mlijeka s šećerom
krema
500 ml vrhnja za šlag
30 dag bijele čokolade
30 dag bijele čokolade
Posip
10 dag kokosa
10 dag kokosa
PRIPREMA
1.Bijelu čokoladu (koristim onu iz Lidla) natrgajte na kockice i otopite s vrhnjem za šlag-pazite da ne prokuha.
2.Ostavite par sati da se dobro ohladi u frižideru pa onda izmiksajte.
3.Da bi se dobila čvrsta krema treba malo duže miksati (duže nego za klasični šlag).
4.Za biskvit pomiješajte žumanjke s šećerom, vanilin šećerom pa dodajte ulje i vodu.
5.Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom i na kraju čvrsti snijeg od bjeljanjaka.
6.Pecite u srednjem plehu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
7.Topli biskvit po želji prelijte s mlijekom i šećerom da vam bude sočniji.
8.Na ohlađeni biskvit nanesite kremu od bijele čokolade.
9.Posipajte s 10 dag kokosa.
10.Dobro ohladite pa režite na kocke i poslužite.
1.Bijelu čokoladu (koristim onu iz Lidla) natrgajte na kockice i otopite s vrhnjem za šlag-pazite da ne prokuha.
2.Ostavite par sati da se dobro ohladi u frižideru pa onda izmiksajte.
3.Da bi se dobila čvrsta krema treba malo duže miksati (duže nego za klasični šlag).
4.Za biskvit pomiješajte žumanjke s šećerom, vanilin šećerom pa dodajte ulje i vodu.
5.Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom i na kraju čvrsti snijeg od bjeljanjaka.
6.Pecite u srednjem plehu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
7.Topli biskvit po želji prelijte s mlijekom i šećerom da vam bude sočniji.
8.Na ohlađeni biskvit nanesite kremu od bijele čokolade.
9.Posipajte s 10 dag kokosa.
10.Dobro ohladite pa režite na kocke i poslužite.
trendistyle.net
Recept i slika nemaju veze jedno s drugim.
OdgovoriIzbriši