Predivni, svecani, a gotovi dok kazes keks
SASTOJCI
270 g maslaca
90 g secera u prahu
2 zlicice vanilin secera
270 g brasna
+ marmelada od jagoda, malina, smokava…
270 g maslaca
90 g secera u prahu
2 zlicice vanilin secera
270 g brasna
+ marmelada od jagoda, malina, smokava…
PRIPREMA
Ukljucite pecnicu na 175 stupnjeva. Vliki pleh od pecnice prekrijte papirom za pecenje.
Ukljucite pecnicu na 175 stupnjeva. Vliki pleh od pecnice prekrijte papirom za pecenje.
Maslac, secer i vanilin secer dobro, pjenasto izmjesajte mikserom. Odvazite brasno i polagano, u tri navrata dodajite brasno u smjesu maslaca i secera. Mjesajte dobro kuhacom, izmedju svakog dodavanja, da se dobro sjedini, odnosno dok se ne oblikuje u kuglu tijesta.
Tijesto stavite u dresir vrecicu ili u obicnu vrecicu za zamrzavanje kojoj ste odrezali vrh. Istiskajte oblike po zelji. Na savakom keksicu napravite udubljenje za punjenje. Pecite 10 tak minuta – dovoljno je da samo odozdo dobiju malo boje.
Napunite sa marmeladom po zelji.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar