BISKVIT:
130 g margarina
300 g šećera
3 jaja
120 ml mlijeka
50 g gorkog kakaa
2 žlice čvrstog jogurta
1/2 praška za pecivo
140 g brašna
1 vrećica pudinga od lješnjaka
130 g margarina
300 g šećera
3 jaja
120 ml mlijeka
50 g gorkog kakaa
2 žlice čvrstog jogurta
1/2 praška za pecivo
140 g brašna
1 vrećica pudinga od lješnjaka
MASCARPONE KREMA:
500 g mascarpone sira
200 ml vrhnja za šlag
1 kremfix
50 g šećera u prahu
200 ml vrhnja za šlag
1 kremfix
50 g šećera u prahu
ČOKO-LJEŠNJAK KREMA
200 ml vrhnja za šlag
80 g čokolade sa komadićima lješnjaka
100 g čokolade za kuhanje
80 g čokolade sa komadićima lješnjaka
100 g čokolade za kuhanje
JOŠ POTREBNO:
200ml vrhnja za šlag za premazati tortu
još jedna količina ČOKO- LJEŠNJAK kreme za preliti tortu
još jedna količina ČOKO- LJEŠNJAK kreme za preliti tortu
PRIPREMA:
1. BISKVIT:
brašno, prašak za pecivo, kakao i puding prah pomiješati.
U drugoj posudi izmiješati margarin i šećer, dodati jaja i dobro izmiješati.
Zatim dodati pola količine brašna sa pudingom i pola količine mlijeka, izmiješati te dodati drugu polovicu brašna i mlijeka.
Na kraju dodati jogurt i sve dobro izmiješati.
Smjesu izliti na podmazan i pobrašnjen kalup promjera 28cm.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 min.
Ohlađen biskvit izvaditi iz kalupa, prerezati i jedanu polovicu staviti na tanjur za torte i oko njega staviti obruč.
2. MASCARPONE KREMA:
Vrhnje za šlag sa kremfixom umutiti u čvrsti šlag i dodati mascarpone i šećer te lagano izmiješati( ne predugo).
3. ČOKO- LJEŠNJAK krema:
Obje čokolade otopiti u vrhnju za šlag na pari. Ostaviti da se ohladi.
4. SLAGANJE TORTE:
Prvu polovicu biskvita pošpricati mlijekom i staviti pola mascarpone kreme.
Na nju staviti čoko- lješnjak kremu pa drugu polovicu mascarpone kreme.
Na kraju staviti drugu polovicu biskvita, pošpricati mlijekom i ostaviti par sati u frižideru da se kreme stisnu( a može i preko noći).
Kada se kreme dobro stisnu, maknuti obruč, premazati tortu sa šlagom i preliti čoko-lješnjak kremom.
Kada se kreme dobro stisnu, maknuti obruč, premazati tortu sa šlagom i preliti čoko-lješnjak kremom.
5. VAŽNO:
Znači treba nam dupla količina ČOKO – LJEŠNJAK KREME.
Ne treba raditi odmah duplu količinu jer torta se preljeva kada se sve dobro ohladi, stisne, a to se može napraviti i drugi dan.
Izvor: kuhinjaideje.com
Nema komentara:
Objavi komentar