petak, 14. travnja 2017.

OVE OBLATNE SU PRAVO ČUDO UZ DODATAK BISKVITA



Sastojci
dvije oblatne
za biskvit
9 bjelanjaka
37 dag šećera (kristal)
18 dag margarina
15 dag rezanih oraha
15 dag suhih grožđica
22 dag brašna
od 1 limuna sok
Krema
9 žumanjaka
27 dag šećera u prahu
20 dag margarina
od jednog limuna naribane korice
Priprema
1.
Pripremiti sve sastojke za ovaj kolač.
2.
Izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg, postupno dodavajući šećer i limunov sok. Zatim lagano umiješati orahe, grožđice i brašno.
3.
Lim za pečenje (veličine oblatne) prekriti papirom za pečenje i na njega prebaciti pripremljeno tijesto za biskvit.
4.
Ravnomjerno rasporediti tijesto po limu za pečenje i staviti ga u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 180°C i peči 20 minuta.
5.
U međuvremenu žumanjke i šećer pjenasto izmiješati i kuhati na pari dok se ne postigne potrebna čvrstoća…..
6.
……a zatim dodati na listiće narezani margarin i dobro izmiksati u finu kremu.
7.
Jednu oblatnu ( sa glatkom stranom dolje) premazati polovicom kreme.
8.
Na premazanu oblatnu položiti ispečeni biskvit i premazati ga drugom polovicom kreme.
9.
Biskvit pokriti drugom oblatnom (sa glatkom stranom dolje) i pritisnuti sve prikladnim utegom. Ostaviti kolač preko noći a zatim ga rezati na željene komade.

trendistyle.net

Nema komentara:

Objavi komentar